Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » NATO, Türkiye'nin BRICS ile işbirliğini takdir ediyor

NATO, Türkiye'nin BRICS ile işbirliğini takdir ediyor

 Fotoğraf

NATO, Türkiye'nin BRICS ile işbirliğini takdir ediyor


NATO Genel Sekreteri Mark Rutte  basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda şunları  ifade etti, ‘’Türkiye, BRICS ülkeleriyle, ülkenin NATO'ya üyelik ilkelerine aykırı olmadığı sürece işbirliği yapma hakkına sahiptir.’’ dedi.


MEHMET AVŞAR- SABAH

“NATO’da  demokrasiyle yönetilen  32 ülke var , elbette her zaman şu veya bu konuda tartışmalar olacaktır. Ancak Türkiye'nin ortaklarla veya BRICS ortaklarına yönelik çalıştığını biliyoruz  , bunu yapmaya hakları var" dedi.


Ankara'nın BRICS ile işbirliğinin ittifak ülkeleri arasında soru işaretleri yaratabileceğini ancak bu faktöre ilişkin değerlendirmelerin Türkiye'nin NATO ile ilişkilerinin önemini etkilemeyeceğini vurguladı. Rutte, "NATO Türkiye'de çok popüler, Türkiye de NATO'da çok popüler" olduğundan, Türkiye'nin "NATO üyesi olduğuna ve her zaman öyle kalacağına" güvendiğini ifade etti.
Daha önce  Başkan  Recep Tayyip Erdoğan'ın 22-24 Ekim tarihleri arasında Kazan'da düzenlenecek BRICS eyaletlerarası birliği zirvesine katılacağı biliniyordu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından açıklandı.


23:42, 22.10.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500