Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Hayalini fikriyle gerçekleştirdi

Hayalini fikriyle gerçekleştirdi

 Fotoğraf

Hayalini fikriyle gerçekleştirdi

Ardahan Kapalı Halk Pazarı bitişiğindeki boş arsayı belediyeden kiralayan 26 yaşındaki  Aykut Aktürk, çalışmaz durumdaki belediye otobüsünü de lokantaya çevirerek yıllardır hayalini kurduğu iş yerini kurdu.

Mehmet Avşar/ SABAH

Bir kaç ay önce İstanbul’da çeşitli restorantlarda garsonluk yaparak geçimini sağlayan bir çocuk babası  Aykut Aktürk, memleketi Ardahan’a dönerek  akrabasının otomotiv galerisinde bir ay çalıştıktan sonra gece, gündüz kendi işini kurma hayalini başladı. Aktürk,  kafasında  aniden gelişen bir fikirle atıl durumdaki bir otobüsü lokantaya çevirerek Ardahan belediyesinden de Kura Nehri kıyısında ki Kapalı Halk Pazarı bitişiğindeki boş arsayı kiraladı.

Otobüsü buraya çektirerek lokanta haline getiren Aktürk, çevre düzenlemesi de yaparak müşterilerin ilgisini çekmeyi başardı. Otobüs Lokanta ‘yı gören müşteriler oraya akın etmeye başladı. Müşteriler, hem açık havada ve Kura Nehri manzaralı bir yerde yemek yemenin konforunu yaşıyorlar, hem de lüks restorantların yarı fiyatına yemek yemenin avantajına kavuşuyorlar.  Açık havada közde yapılan çay ise müşterilere ücretsiz bir şekilde ikram ediliyor.

Otobüs lokantayı eşiyle birlikte işleten Aktürk şöyle konuştu;
“ benim hep bir hayalim vardı, o da kendi işimi kurma hayaliydi. Allaha şükür işimi kurdum, hurdalıkta bekleyen belediye otobüsünü belediyeden istedim onlarda verdi, lokantaya çevirdiğim otobüste tüm hijyen kurallarına harfiyen yerine getirerek köfte ekmek ve ızgara çeşitleriyle halkımıza en iyi şekilde hizmeti vermeye çalışıyoruz. Biz burada büyük bir karın peşinde değiliz, çok uygun fiyata hizmet veriyoruz, üçbeş kuruş evimize ekmek götürsek bizim için yeterlidir. “ dedi.


08:55, 19.08.2024

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500