Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » REKTÖR KORKMAZ'A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

REKTÖR KORKMAZ'A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

 Fotoğraf

Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, daveti üzerine üniversiteye gelen ajans, gazete ve televizyon temsilcileriyle üniversite yerleşkesindeki Yenisey Konukevin'de ağırlandı.
Korkmazın Ardahanlı gazetecilerin bir kısmını davet etmemesi  Ardahan’da vatandaşlar tarafında nefretle kınandı. Davet ettiği diğer Ardahanlı Gazetecilerde bu durumu protesto ederek Rektör Korkmazın davetine katılmadılar. Ardahanlı Gazeteciler bu durumun kendilerine yapılmış büyük bir hakaret olduğunu vurgulayarak Rektörün bir an evel Rektörlük görevinde istifa etmesi gerektiğini ifade ettiler. Bu hakaretin yalnızca Gazetecilere değil, bütün Ardahan halkına yapılmış saydılar.
Rektör Ramazan KORKMAZ’ın bu son hareketi Ardahan’da bardağı taşıyan son damla oldu. Zira Ardahanlılar  geçen hafta sonu Ardahan’da yapılan ve Ardahan  Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve siyasi parti temsilcilerin katıldığı, Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Serhat Ardahan Spor- Beşikdüzüspor karşılaşmasında da Ardahanlı seyirciler, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve Vali Ahmet Deniz için övgü dolu sloganlar atarlarken, Rektör Korkmaz için ‘’Rektör uyuma takımına sahip çık’’ ve yuh! sesleriyle  protesto edilmişti.
Öte yanda görüşlerine baş vurduğumuz Ardahanlı hemşerilerimizin yüzde doksan beşi ‘’Bu Rektörü istemiyoruz bir an evel gitmesini istiyoruz’’gibi ifadeler kullandılar.
Ardahan’ın hiç bir sorunuyla ilgilenmeyen,  yabancı ülkelerden getirdiği öğretim elemanlarıyla Üniversiteyi dolduran Rektör Korkmaz, Ardahan’da adeta istenmeyen adam konumunda.
Yüzlerce Ardahanlı yüksek lisans mezunu genç, Rektör Korkmazın olumsuz tutumu nedeniyle Üniversitenin kapısından içeriye bile giremiyorlar.
Üniversitenin kapılarını son olarak Ardahanlı gazetecilere de kapatan Rektör Kokmaz’ın ne yapmak istediğine kimsenin anlam veremediği edinilen bilgiler arasında yer aldı.
Rektörle randevu alamamaktan yakınan ESOB Başkanı İsmail Kahya’da ‘’Rektör Ramazan Korkmaz, biz sivil toplum örgütü başkanlarını bile kale almıyor. Ardahan’ı  ve Ardahanlıları sevmeyen bir Rektörün Ardahan’ın simgesi konumundaki Üniversitede ne işi var. Burada Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum bir an evel bu Rektörü görevden alsın. Ardahan’ı bu Rektörün ellinde kurtarın.  Sekreterim üç defa  Rektörün özel kale memurunda randevu talep ettiği halde kesinlikle bir dönüş olmamıştır.  Bu durum defalarca tekrar etti ama bir sonuç  alamadık. Kalkınma Bakanı Sn. Cevdet Yılmaz  Üniversiteye yüklü miktarda ödenek yaptığını söyledi. Peki soruyorum Ardahan ekonomisine hiç bir şekilde yansımayan bu paralarla Rektörlük ne yapıyorlar bunun hesabını öncelikle bir an önce Ardahan halkına versinler. Yakında Cumhurbaşkanımıza iletilmek üzere imza kampanyası düzenleyeceğiz. Biz bu Rektörü kesinlikle istemiyoruz, bir an önce gitmesini istiyoruz. Hiç bir bilim ve gelişmenin içinde olmayan, sürekli il dışında seyahatlerle günü gün eden kendi zevk ve sefasını düşünen birinin serhat Ardahan’ımızın mütevazi hayatı içinde yeri yoktur. Sn. Milletvekilimiz Orhan Atalay’dan da rica ediyorum kesinlikle, Rektör Ramazan KORKMAZ’I Üniversitemizin başında istemiyoruz. Temsil ettiğim esnaf kardeşlerimin adına konuşuyorum, esnafımız bu Rektörün ellinde çok çekti artık dayanacak gücümüz kalmadı. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve Milletvekilimizden rica ediyorum.’’şeklinde konuştu.
Öte yanda Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fakir Yılmaz’da bir açıklama yaparak, ‘’Sivil Toplum Örgütlerinin çağrısına kesinlikle katılıyorum. Rektör Korkmaz Ardahan’da tüm kesimlerce istenmeyen adam  konumuna gelmiştir.  Biz Ardahanlı gazetecileri Karslı Gazeteciler karşısında küçük düşürtücü hareketinden dolayı, Rektör Korkmazı, gazeteci arkadaşlarım adına esefle  kınıyorum.
Bizde bir imza kampanyası düzenleyeceğiz ve bu Rektörü kesinlikle Ardahan üniversitesinin başında istemiyoruz. Bizim gibi düşünen binlerce insanımızın duygularına tercüman olacağız.’’diye açıkladı.
Rektör Kormazı’n istenmediği yerden kalıp  kalmaması sorusunun cevabı önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniliyor.


06:43, 19.11.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500