Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan Fen Lisesinde Türkiye Matematik Yarışması (TMY) İl Geneli Sınavı Yapıldı

Ardahan Fen Lisesinde Türkiye Matematik Yarışması (TMY) İl Geneli Sınavı Yapıldı

 Fotoğraf

 
Ardahan Fen Lisesinde Türkiye Matematik Yarışması (TMY) İl Geneli Sınavı Yapıldı
 

Ardahan il genelinde birçok okuldan   yaklaşık 100 öğrencinin katılımı ile matematik yarışması yapıldı. 90 dakika süren yarışmada velilerde okul bahçesinde çocuklarını heyecanla bekledi.

Mehmet Avşar: SABAH

Matematik farkındalığını artırmak, matematiğe ilgi duyan öğrencilerin seviyelerini daha da yukarıya çıkarmak ve olimpiyat bilinci oluşturmak amacıyla Türkiye Matematik Yarışması il  sınavının  ilk aşaması, il genelinde birçok okuldan   yaklaşık 100 öğrencinin katılımı ile  bu gün Saat 10.00 da Ardahan Fen Lisesi Matematik Öğretmeni ve Türkiye Matematik Yarışması il temsilcisi Samet Sevgi ve Okul Müdürü Aşkın Hüseyinoğlu sorumluluğunda gerçekleştirildi.  
İl genelindeki farklı okullardan ve farklı sınıf seviyelerinden öğrencilerin katıldığı sınav 90 dakika sürerken öğrencilerin velileri de okul bahçesinde heyecan ile çocuklarını beklediler.
Ardahan Fen Lisesi Okul Müdürü Aşkın Hüseyinoğlu, ‘okul olarak ilimizde matematiği ilgi duyan öğrencilerimizi böyle bir sınavda bir araya getirerek ilimiz öğrencilerinin matematik başarısına katkı sağlamayı amaçladıklarını’ söyledi.
Hüseyinoğlu , ‘Matematiğe ilgi duyan tüm öğrencilere yönelik bu yarışma sınavı MEB müfredatı paralelinde ve uluslararası akran kazanımlarını göz önünde bulundurularak öğrencilerin üst düzey matematiksel becerilerinin de geliştirilmesinin hedeflendiği sınavı ülkemizdeki tüm illerle aynı anda okulumuzda gerçekleştirdiklerini’ belirtti.


 Türkiye Matematik Yarışması (TMY)  3.sınıf düzeyinden 11.sınıf düzeyine kadar iki aşamalı olarak 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ülkemizde uygulanmakta olan bir yazılı sınavdır. Sınavın ana organizasyonu Türkiye Matematik Yarışması Bilim Kurulu tarafından gerçekleştirilmektedir. Bilim Kurulunun ana üyeleri başta Akdeniz Matematik Olimpiyatı organizasyonunu gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr.İlham Aliyev ve Prof.Dr.Mustafa Özdemir olmak üzere farklı üniversitelerdeki öğretim üyeleri ve matematik öğretmenlerinden oluşuyor.
 


12:26, 21.04.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500