Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Filmlere kaynak olacak bir kitap; Hoçvan’ın Yitik Kızları

Filmlere kaynak olacak bir kitap; Hoçvan’ın Yitik Kızları

 Fotoğraf

Filmlere kaynak olacak bir kitap; Hoçvan’ın Yitik Kızları

Şamir  Aslan

Çok satanlar arasında yer alan Gazeteci Mehmet Avşar’ın yeni kitabı ‘ Hoçvan’ın Yitik Kızları ‘ eski Türkiye’de yaşana toplumsal  dramı gözler önüne seriyor.

Gazeteci Mehmet Avşar’ın Hoçvan’ın Yitik Kızları ‘ adlı kitabı çıktı. https://ritimsanatyayinlari.com/urun/mehmet-avsar-hocvanin-yitik-kizlari/


Daha önce İstanbul’da Anadolu Ajansı ve TRT’de muhabirlik yapan, halen Sabah Gazetesi ‘nde muhabir olarak çalışan Mehmet Avşar’ın yeni kitabı, “ Hoçvan’ın Yitik Kızları “ Ritim Sanat Yayınları tarafından internet üzerinden satışa sunuldu.

Türkiye ‘de ve dünyada  bir çok ses getiren habere imzasını atan ünlü gazeteci Mehmet Avşar, Hoçvan’ın Yitik Kızları ‘ adlı kitabında 1970 ve 80’li yıllarda küçük yaşta evlendirilen kızların hikayelerine yer verdi. Ayrıca kitapta fakirliğin kader olmadığını ispatlayan Ardahanlı, Hoçvanlı ve Karslı  topluma örnek olmuş bir çok başarılı insanımızada yer vermiş. Aynı zamanda parçalı arazilerin birleştirilmesini konu alan Ardahan Küçük Hollanda Olacak ‘ projesininde mimarı olan Avşar, gazetecilik ve yazarlığın yanında şairliğiyle de tanınıyor. Şu ana kadar ‘Anemon ‘ adında birde şiir kitabı var.


20:58, 21.04.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500