Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Vali yardımcısı Kaşımoğlu buzlu sudan rekor kırdı

Vali yardımcısı Kaşımoğlu buzlu sudan rekor kırdı

 Fotoğraf

Vali yardımcısı Kaşımoğlu buzlu sudan rekor kırdı

Turizm haftası nedeniyle Ardahan vali yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu ve İl Kültür Turizim Müdürü Uğur Dede öncülüğünde Ardahan’ın kültürel ve turistik mekanlarının tanıtılması için gezi etkinliği düzenlendi. Etkinlikte elini buz gibi suyun altında 16 dakika tutarak bir ilke imza atan vali yardımcısı Kasımoğlu, rekor kırdı.

Mehmet Avşar

Turizm haftası nedeniyle ulusal ve yerel basın mensuplarıyla il genelinde turistik yerleri gezen Ardahan Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede yol üzerinde bulunan Ilgar Dağı’nın 2918 rakımında ki  buz gibi çeşmenin suyunda elini 16 dakika tutarak bu güne kadar eşine rastlamamış bir rekora imza atı. Bu güne kadar denenmiş en büyük rekor ise 10 dakikayı geçmedi.

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak Çıldır Prof. Dr. Yusuf Bayraktar Taş Konakları, Şeytan Kalesi Kanyonu, Posof Bayrak Tepesi ve Savile Dinlenme ve Turistik tesisleri gezildi. Burada  basın mensuplarına açıklama yapan vali yardımcısı Kasımoğlu, devlet olarak Ardahan ‘ın tanıtılmasına yönelik yapılacak olan tüm girişimlere katkı sağlayacaklarının altını çizerek şöyle konuştu, “Geniş ve mükemmel bir coğrafyayla birlikte, kaleler kuleler şehri olarak bilinen bu kadim ilimizin turizmini önemsiyoruz. Bu nedenle Ardahan’ın Strateji ve Eylem Planını hazırlattık. Şu anda devam eden projeler bitiğinde Ardahan’ın çehresini değiştirebilecek, belli yerleri cazibe merkezi haline getirecek “ dedi.

Turizmin bacasını fabrika olduğunu anlatan İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede ise, Ardahan’ın henüz keşfedilmemiş çok bakir turizm alanlarının olduğunu vurgulayarak bunların başında Şeyran Kalesi, Harosan mağaraları, Ardahan Kalesi, Kinzir Kalesi ve doğa harikası göleri olduğunu söyledi. Dede,” Bundan sonra tüm enerjimizi bu kadim ilin tarihi, kültürel ve turistik yerlerini tanıtmak için harcayacağız. Doğa turizmi olmazsa olmazımız olacak. Ardahan’ın kendine has güzellikleri var. Şavşat ve oldu bize daha yakın oralardaki doğa harikası turistik yerlerin tanıtılmasıda bizim sorumluluğumuzda. Yakın bir zamanda Canbaz istasyonu faaliyete geçecek ve Doğu Expressi treni Ardahan ‘a kadar uzatılmış olacak. Bu nedenle turistler buraya kadar gelmiş olacak. “ dedi.

Etkinlik Ardahan Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu ‘un katkılarından dolayı basın mensuplarına teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi. 


12:24, 21.04.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500