Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan’ın geleceğine ışık tutanlar

Ardahan’ın geleceğine ışık tutanlar

 Fotoğraf


ARDAHAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ, KALKINMANIN İSİMSİZ KAHRAMANI
Ardahan mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Ardahan’ın geleceğine ışık tutuyor. Başarılı müdiresi ve yetişmiş öğretmen kadrosu, öğrencilerin yetişmesinde çok önemli  rol oynuyor.
Lisenin atölye kısmı buram buram Endüstri kokarken, bu lisede okuyan çocuklarımızın istihdam sorunu da böylelikle çözülmüş olduğu görünen bir gerçek. Başta öğrencilerin bu liseyi tercih etmekten çekindikleri görüldüğünü belirten okul idarecileri, bu okulun işe yaramadığına inandırldığını, velilerin çocuklarını burada okutmak istemediklerini dile getirdiler. Ancak  sonralarında öğrencilerin bu okulu benimsedikleri  bizzat okul idarecileri tarafında belirtildi. Zira bu okulda mezun olan öğrencilerin, iş bulma gibi bir sorunu olmadığını.  Böylelikle iş adamlarımızın ara eleman sıkıntısı da bu tür mesleki eğitim veren liseler sayesinde  giderilmiş olacaktır.
Kuaförlükten tutunda, süt ürünleri bölümlerine varana dek çok çeşitli bölümlerin yer aldığı, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, gelecekte Ardahan’ın çehresini değiştirecek bir kapasiteye sahip. İşsizlik ve geri kalmışlığın kollarında çırpınan Ardahan’ın Endürüstriyel alt yapısını oluşturan okulun gelecekte Ardahan’ın kaderini değiştirecek nitelikte. Mesleki ve teknik eğitim veren okulun Müdiresi Meryem Arslankılıç  tam  eğitim neferi, öyleki atölyeleri tanıtırken ve öğrencilerinden bahsederken, gözlerinin içi parlamakta, işini nasıl aşkla yaptığına şahit oluyoruz.  Arslankılıç, milli eğitim bakanlığının göndermiş olduğu parayla kurdukları atölyelerin, diğer eksikliklerini de özel bir firmanın karşıladığını belirti.

İşte mesleki ve teknik Anadolu lisesinde yer alan bölümle;
-Gıda teknolojisi bölümü (süt işletme )
-Çocuk  gelişimi bölümü
-Giyim teknolojisi bölümü
Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler, baştan Ardahan’ın yerli sanayisi hayvancılığın geliştirilmesinde önemli bir lokomotif görevi göreceğine kesin gözle bakılırken, Ardahan’ın sanayileşmesinde  de öncü rol oynamaktadır.


14:41, 04.09.2014

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500