Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HOÇFED'İN ETKİNLİKLERİNE İLGİ YOĞUN, DESTEK AZ

HOÇFED'İN ETKİNLİKLERİNE İLGİ YOĞUN, DESTEK AZ

 Fotoğraf

HOÇFED'İN ETKİNLİKLERİNE İLGİ YOĞUN, DESTEK AZ

İSTANBUL - Esenyurt’a faaliyet gösteren Ardahan Hoçvan Federasyonu kendi bünyesinde Esenyurt Halk Eğitim merkezininde destekleriyle biçki-dikiş- tasarım atölyesi açtı.

Her gün onlarca kadının hem kurs gördüğü, hem de üretim yaptığı atölye kısıtlıı imkanlarla açıldığı için hayırsever işadamlarında yardım bekliyorlar. Hoçvan Federasyonu Başkanı (HOÇFED) Türkan yılmaz, Federasyon olarak onlarca öğrenciye burs verdiklerini ve maddi olarak çok zorlandıklarını dile
getirerek hayırsever işadamlarında açmış oldukları atölye için yardım istediklerini dile getirdiler, Yılmaz şunları kaydetti; ‘’kadınlarımıza yardımcı olmak için Esenyurt halk eğitim müdürlüğünde 3 tane hoca istedim, moda tasarım, biçkii-dikiş ve folklor alanında uzman olanlardan istedim. Şu anda Federasyon binamızda bu etkinliğimiz başlamıştır. Bunu daha çok tabana yaymak istiyoruz. Amacımız , kadınlarımıza destek sağlamak, onları birer meslek sahibi yapmak, ve burada aile ekonomilerine faydalı olmaları için onlara destek sağlamaktır. Bu konuda hayırsever iş insanlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Kursiyer Ferhan Avşar da böyle bir etkinliği duyduklarında çok sevindiklerini belirterek, bu konuda imanlarının kısıtlı olduğunu vurguladı. Oda hayırsever işadamlarında yardım beklediklerini dile getirerek, ‘’Bu etkinlik çok güzel, sadece bölgemize has bir şey değil Esenyurt’a oturan herkesin faydalanacağı bir etkinlik, yolumuza devam etmemiz için herkesten destek bekliyoruz çünkü çok kısıtlı imkanlarla kurulmuş, daha aktif ve faydalı hale gelmesi için yardıma ihtiyacımız var’’ şeklinde konuştu.


16:55, 29.11.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500