Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TÜRK İŞ İNSANININ UKRAYNA YATIRIMI ZORLA ELİNDEN ALINDI

TÜRK İŞ İNSANININ UKRAYNA YATIRIMI ZORLA ELİNDEN ALINDI

 Fotoğraf

Karagüney Kanyonu: Doğal Güzelliklerin ve Jeolojik Harikaların Buluşma Noktası

Kars’ın Kağızman ilçesi ile Iğdır’ın Tuzluca ilçesi arasında yer alan Karagüney Kanyonu, doğal güzellikleri ve jeolojik yapılarıyla dikkat çeken bir coğrafya sunuyor. Deniz sedimentleri, volkanik plato kalıntıları ve tektonik hareketlerin şekillendirdiği bu bölge, doğa tutkunları ve jeologlar için eşsiz bir hazine niteliğinde.


Karagüney Kanyonu’nun en belirgin özelliklerinden biri, bölgedeki yoğun erozyonun yarattığı eşsiz oluşumlar. Kırgıbayır ve peribacaları, binlerce yıllık doğal süreçlerin sonucu olarak ortaya çıkmış ve ziyaretçilerine adeta bir açık hava müzesi sunuyor. Kanyon, bu jeolojik yapılarla fotoğrafçılar ve doğaseverler için cazibe merkezi haline gelmiş durumda.


Volkanik ve Sedimanter Yapılarla Zenginleşen Bir Coğrafya
Kanyon, sadece erozyonla değil, aynı zamanda volkanik bazaltlar ve sedimanter kayaçların karmaşık kombinasyonlarıyla da dikkat çekiyor. Bölgedeki volkanik hareketlerin etkisiyle oluşan bazalt platolar ve sedimantasyonlar, kanyonu sadece estetik değil, aynı zamanda bilimsel olarak da ilgi çekici kılıyor.


Tektonik hareketler sonucu bölgede meydana gelen eğilmeler ve deniz sedimentlerinin kalıntıları, Karagüney Kanyonu’nu jeoloji meraklıları için özel bir inceleme alanı haline getiriyor. Bölgenin topografyasında gözlemlenen katmanlar, milyonlarca yıllık jeolojik tarihin birer tanığı gibi duruyor.


13:31, 22.09.2024

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500