Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Kars ve Ardahan, yeni eğitim öğretim yılına hazır

Kars ve Ardahan, yeni eğitim öğretim yılına hazır

 Fotoğraf

Kars ve Ardahan, yeni eğitim öğretim yılına hazır

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli müfredatına uygun yeni kitaplar, okul sıralarındaki yerini aldı. Kitapların kapaklarındaki karekod sayesinde yardımcı ders kitaplarına olan ihtiyaçta giderildi.

Mehmet Avşar

MEB'in yeni eğitim yılında kademeli olarak hayata geçireceği yeni müfredatta uygun olarak hazırlanan ders kitapları sıralardaki yerlerini aldı.

Ders kitapları Türkiye ‘nin sınır illerinden Ardahan, Kars ve Iğdırda da öğrenci sıralarındaki yerlerini aldı.

Ardahan İl geneli için 112.bin ders kitabı okullara dağıtılırken, Kars’da 609 bin kitap dağıtıldı. Ayrıca Kars’da, Vali Ziya Polat Başkanlığında 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlıkları Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Halk Eğitim Merkezi ‘nde yapılan toplantıda ; MEB'in yeni eğitim yılında kademeli olarak hayata geçireceği Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli müfredatı anlatıldı.

Karekod'lar dijital içeriklere yönlendiriyor


Yeni eğitim ve öğretim yılına çok daha gelişmiş bir müfredatla ve umutlu girdiklerini belirten Ardahan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı,
“Yeni düzenleme ile okul kitaplarımız ve ihtiyaç duyulan yardımcı kaynaklar karekod vasıtasıyla uygun eğitim materyallerine yönlendirilerek dijital ortamda da desteklendi. Bu bağlamda yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimiz hem başka kaynaklara ihtiyaç duymadan karekod okutarak dijital ortamda çok fazla bilgiye ulaşmanın kolaylıklarıyla tanışacaklar.

Kitaplarda, basılı içeriklerin yanı sıra karekodlar ile öğrenmeyi destekleyecek dijital içeriklere de yer verildiği karekodlar aracılığıyla öğrenciler animasyonlar, simülasyonlar, dijital tarih, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka ile desteklenmiş uygulamalara yönlendiriliyor. Bu sayede öğrencilerimiz herhangi bir yardımcı kaynağa ihtiyaç duymadan öğrenmeleri sağlanacak. “ dedi.

Yeni ders kitaplarında, 1'inci sınıf Türkçe kitaplarında adalet, bayrak, Atatürk, Cumhuriyet Bayramı ve sıfır atık konularına vurgu yapılırken 9'uncu sınıf coğrafya kitaplarında ANKA, İMECE, Hürkuş gibi yerli projelere yer verildi. 


11:39, 05.09.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500