Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan’da sürücüle trafik konusunda bilgilendirildi

Ardahan’da sürücüle trafik konusunda bilgilendirildi

Ardahan’da sürücüle trafik konusunda bilgilendirildi

Ardahan’da  Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı TrafikJandarması Timlerince trafik kazalarının önlenmesine yönelik bilgilendirme faaliyeti yapıldı.

Mehmet Avşar
 
Ardahan Merkez Çamlıçatak Köyü Sabit Yol Kontrol Noktasında; Ardahan İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı TrafikJandarması Timlerince son günlerde artan otobüs kazalarına dikkat çekmek amacıyla yolcu taşımacılığı yapan araç sürücülerine, yolculara ve diğer yol kullanıcılarına yönelik emniyet kemeri denetimi gerçekleştirilirdi. Ekiplerce sürücülere ve yolculara emniyet kemeri kullanımının önemi hakkında bilgiler verildi
 
Yaklaşık 3 saatlik denetim ve bilgilendirme çalışmalarında yolcu taşımacılığı yapan otobüs şoförleri ve diğer araç sürücülerine can ve mal kaybına sebebiyet vermemek için daha dikkatli olmaları, kural ihlali yapmamaları gerektiği anlatılarak, seyir halindeyken cep telefonukullanılmaması, hız limitlerine uyulması ve araç kullanım sürelerine uyulması konularında uyarılar yapıldı.
 
Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı ve 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi kapsamında Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığı ile diğer yol kullanıcısı olan sürücü ve yolculara yönelik yapılan trafik kontrollerinde 250 sürücü ve 375 yolcu olmak üzere toplam 625 yol kullanıcısına "Emniyet Kemer  Kullanımı ve Önemi Hakkında" bilgilendirme faaliyeti yapılarak 415  adet "Broşür" dağıtımı yapıldı.
 
Ayrıca vatandaşların cep telefonlarına gönderilen; hız limitlerine uyulması ve emniyet kemeri kullanımının önemi içerikli kısa mesajlar gönderildi. 


13:01, 16.08.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500