Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Hoçvan coğrafyasının ilk elması!

Hoçvan coğrafyasının ilk elması!

 Fotoğraf

Hoçvan coğrafyasının ilk elması!

Yüksek rakımlı Ardahan’ın Hoçvan bölgesinde yer alan Ağaçlı köyünde 5 yıl önce diktiği elma ağacından ilk elmanın yetiştiğini gören Mehmet Sural, sevincini gizleyemedi.

Mehmet Avşar/ SABAH

İstanbul Esenyurt‘ta yaşayan Mehmet Sural her sene memleketi Ardahan‘a gelerek merkeze bağlı Ağaçlı köyündedeki baba ocağında 23 çeşit sebze fidanın yanı sıra meyve ağaçlarını da dikerek 2.250 rakımlı köyde elmanın da yetişebileceğini gösterdi. Beş yıl önce diktiği elma ağacında ilk elmanın yetiştiğini gören Mehmet Süral sevincini şöyle dile getirdi,” Ben şu anda acayip sevinçliyim, duygularımı nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum, imkansız bir şey olmadığını bugün bir kez daha öğrendim, bana burada , ‘sebze yetişmez, elma yetişmez ‘dediler, ben de Nasrettin hoca misali olsun dedim göle maya çalalım belki yetişir. Ancak gördüğünüz gibi beş yıl sonra elma ağacımız ilk meyvesini verdi.

2250 rakımdan,Ardahan merkeze bağlı Ağaçlı (kellîk )köyümüzde  23 sebze çeşidini yetiştirmeyi başardıktan sonra sonra,5 yıl önce diktiğim elma ağacından da ilk elmanın dalda görmek çok müthiş bir duygu oldu. “ dedi. 


10:10, 10.08.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500