Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN’DA AK PARTİ VE HDP YÜKSELİŞTE, DİĞERLERİ İNİŞTE

ARDAHAN’DA AK PARTİ VE HDP YÜKSELİŞTE, DİĞERLERİ İNİŞTE

 Fotoğraf

7 haziran seçimlerine günler kala, Ardahan’da seçimin galibi konusundaki ip uçarıda  yavaş yavaş görülmeye başlandı. CHP yönetimi Ardahan’daki öğüt nefretini görmezden gelerek Ensar öğüttü bir daha halka dayatması, CHP seçmeninde bardağı taşıran son damla oldu. Bu sebeple CHP Ardahan’daki varlığını Ensar öğüte kurban ettiği görülüyor.
Şu anda yıldızı parlayan iki  parti  Ardahan gündeminde başarıyı elde etmiş durumda. Ak parti ve CHP ile yer değiştiren HDP. İnsan hakları, sosyal demokrasi ve  eşitlik politikalarıyla  evrensel bir parti haline  gelen HDP. Ak partinin güçlü adayı Orhan Atalay
  karşısında zorlansa da  bir tane  milletvekili kesin gibi gözüküyor.  Ardahan’da iki milletvekili götürmenin çabası içerisinde olan Atalay ise gece gündüz yollarda halkın içinde, halka yapacağı hizmetleri ve projelerini anlatıyor. Ancak karşılarında CHP’den , HDP’ ye geçen HDP’nin sevilen  adayı Dr. Taşkın Aktaş var. Bu nedenle 7 haziran seçimi bu iki partinin arasında geçeceği görünüyor.

ŞAVŞATLI SAFFET KAYA  VE  DİGORLU  NUSRET KOYUNCU

Seçim çalışmaları tam bir komediye dönüşen, bağımsız aday  Saffet Kaya ve yanında hiç ayrılmayan Ak Partiden Saffet Kaya gibi  ihraç edilen, emekli imam  Nusret koyuncu Ardahan’da siyasetini eğlenceli hale getiren  iki isim. Zira  Ardahan’ın Çıldır İlçesinde Koyuncu halka seslenerek  ‘’ siz oyunuzu kime vereceksiniz ?’’ orada bulunan vatandaşlar hep bir ağızda ’’ Ak parti ‘’diye bağırınca, Saffet Kaya zor anlar yaşamıştı. Durumu kurtarmak için Koyuncu ise yok yok siz oylarınızı Saffet Kaya’ya vereceksiniz. Tıpkı Kemal Sunalın filmlerindeki gibi.. Göle İlçesinde de yine Koyuncu, Göle halkına ‘’Orhan Atalay Göleli olduğu için kimse ona oy vermiyor sizde ona oy vermeyin’’ ifadeleri üzerine Göleliler o zaman bizde Atalay’ın etrafında kenetleniriz. Atalay sahipsiz mi z
annettiniz?  Karşılığını alınca, Saffet Kaya, koyuncuya dönerek’’ yeter Nuso yeter artık ‘’ feryat niteliğindeki sözleri eşliğinde bu olaylar Ardahan kamuoyuna yayılıyor.
Bu gelişmeler neticesinde Ardahan halkı Saffet Kaya ve Ensar öğüttü meclisi bırakın Ardahan’ın başına daha çok bela olmasınlar diye seçimlerden gereken dersin verilmesinden yanalar. Bu iki isminde defalarca milletvekili seçilmelerine rağmen şovdan başka Ardahan’a hiçbir hizmet getirmediklerini dile getiren halkımız, ‘’ Saffet Kaya Ardahan’da kendisine iki tane  bina yaptı, ikisinde çürük çıktı. Yıkıldı bir daha yapıldı. Şu anda da cemaatin elinde.. ‘’ diye belirten halkımız ayrıca Ardahan’da bir dikili ağacı bulunmayan Türkiye’nin para babalarından olan saffet kaya ve Ensar öğüt Ardahan’a neden hiç yatırım yapmayı  düşünmüyorlar da, sürekli  halka akıl vererek, aklıyla alay ediyorlar acaba?’’ diye sorduklarına şahit oluyoruz.

Diğer küçük partiler zaten Ardahan  gündeminde yok gibiler. 7 haziran günü taşlar yerinde oturacak gibi HDP barajı aşıyor gibi gözüküyor. Dolayısıyla Ardahan’da da seçimin galibi bir Ak Parti, bir HDP gibi gözüküyor.


04:12, 17.05.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500