Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ATALAY, TRT KURDİ’DE CANLI YAYINA KONUK OLDU

ATALAY, TRT KURDİ’DE CANLI YAYINA KONUK OLDU

 Fotoğraf

Bu gün TRT KURDİ kanalın da soruları yanıtladı ve proğramın kapanışını o güzel sesinden Kürtçe bir sevda türkisiyle kapattı.

Bu gün kanal KURDİ TRT'de canlı yayına katılan Ardahan Millet vekili Prof. Dr. Orhan Atalay; Kürt kimliği, Kürt edabiyetinin dünyadaki yeri ve dünden bu güne gelen Kürtlerin kendini tanımlamasıdaki yeri ve ne yapılması ve Partisi AK Partinin; inkar, asımilasyon ve bu güne kadar red edilen kültür, Ana dil ve ülkedeki yeri ve Dünyadaki yerine bakış açısının konuşulduğu proğramda AK Parti ile Çözüm surecinin inşasını Kürtçe anlatığı proğram da; Düşünen yorumlayan ama ana dilini yasaklarla kullanamayam Kür kalkınınAK Parti barış süreci ile belli bir noktaya geldiğini ve bu sürece kendi çabalarinin önemini anlatırken. Sunucunun neden bir Akademisiyen olarak siyasete girdiği soruya verdiği çevapta; siyasetin kendisine çok uzak olduğunu ama ülke Dünyada yaşanan gündemin etkisiyle başta kendi ana dilim ve kimliğin ve dünyada ki ezilen halkların yanın da olmak ve onların sorunların katkıda bulunmak gibi bir sorumlukla siyasete girdiğini.

Davasının Ardahan, Barış ve insanı insan eden değerlere ship çıkmak olduğunu açıklayarak başladığı konuşmasın da Kür kültürünün Yazılarak Mezopotamya tarihin deki önemine vurgu yaptı.

Kürt edebiyatin dünyadaki yerine işaret eden Atalay Mezopotanya da ki derin kültürüne değinerek. proğramın kapanışını da çıplak sesiyle Kürtçe bir özlem sevda türküsüyle yapmış oldu.


12:42, 02.05.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500