Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN'I KURBAĞALAR BASTI

ARDAHAN'I KURBAĞALAR BASTI

 Fotoğraf

Ardahan belediyesinin ilgisizliği tehlike saçıyor. Zira şehrin göbeğinde yer alan nehir sokaktan geçen yol çöktüğünde yer altındaki kanalizasyon felce uğramış. Pis kokulardan ve kanalizasyondan dolayı oluşan pis su birikintileri mahalle sakinlerini canından bezdirmiş. Mahalleliler aylardır bu yolun böyle olduğunu vurgularken yetkililerin ilgisizliğinde şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Belediye yetkililerinin  kendilerine orada doğalgaz hattının geçtiğini, eşerlerse doğalgaz hattına zarar verebileceklerini, böyle bir riski göze alamayacaklarını belirterek kendi işini kendilerinin yapmalarının daha doğru olabileceğini söylediklerini ifade ettiler.
Pis su birikintilerden dolayı çocukların hastalandığını belirten mahalle sakinleri, seçimden sonra yüzünü göremedikleri Belediye Başkanı  Faruk Köksoyun   gelip bu rezaleti  kendi  gözleriyle görmesini istediler.
Şehir öyle sahipsiz bırakılmış ki ihale usullü  ile bir  şirkete verilen eski Rus pazarı diye adlandırılan Pazar yerinin şimdiki hali tam bir rezalet. Öyle ki ihaleyi alan firma ne hikmetse pazarı yıktıktan sonra temeli eşip öyle bırakmış bir yıldan aşkın bir zamandır şehrin tam göbeğinde bulunan bu alan bir çok tehlikeye de davetiye çıkarmış. Özelikle temelde biriken pis gölde ve bataklıkta üreyen kurbağalar çevredeki esnafı da rahatsız etmekte. Esnaf, kurbağaların özelikle akşamları iş yerlerine akın ettikleri ve bu durumun kendilerini bir hayli rahatsız etiğini belirtiler. Esnaf ve mahalle sakinleri elerinde süpürge ve faraş kurbağa nöbeti tutuyorlar.
Kendi aralarında acı acı espriler de yapan yöre esnafı bir birilerinin dükkanına geçmek için ‘’kurbağalardan gelemiyorum, bir sandal yolla da onunla geçeyim’’ gibi olayın vahametini anlatan esprilerle günlük hayatına kaldıkları yerden devam ediyorlar.
Yılardır orda ekmeğini kazanan esnafın bir çoğu dükkan bulamadığı için şu anda çok mağdur durumda olduklarını tespit ettik. Bir dahaki sayımızda bununla ilgili çarpıcı insan hikayeleri siz değerli okuyucularımıza sunacağız.


10:51, 15.07.2014

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500