Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ÜNLÜ KAMERA DAĞI YAYLASINA ARTIK MAL GİTMİYOR

ÜNLÜ KAMERA DAĞI YAYLASINA ARTIK MAL GİTMİYOR

 Fotoğraf


Ardahan’ın Hanak ilçesine mahalle olarak bağlanan orta kent sakinlerine bir dokun bin ah işit. Öyle ki genç nüfusun çok az olduğu, tamamen yaşlı ve bakıma muhtaç mahalle sakinleri artık yaylaya da çıkamaz olmuşlar. Mahalle  olduktan sonra belediye hizmetlerinde de yoksun kaldıklarını dile getiren orta kentliler, su, yol, kanalizasyon ve sağlık sorunlarının doruk notaya ulaştığını ifade ettiler.

Bölgeye ünü yayılan , masallara ve hikayelere konu olan, otlağıyla ünlü Orta kentin Kamer Dağındaki yaylası artık  boş. Zira yaşlı nufusun oraya gidecek ne takati nede imkanı mevcut. Üstelik Ardahan merkez köylerinden Çataldere(kunzut) köylülerin yazın yaylalarına zarar verdiklerini söylüyorlar. Gençlerin köyde durmayışı hayvancılık bakımında zengin kaynaklara sahip Orta kent mahallesi şimdilerde tam bir hayalet köy durumunda. Sağlık ocağı hali hazırda var ama doktor yok, hemşire var ama oda her zaman yerinde olmuyor diye belirtiyor mahalle sakinleri.

Köyün ortasında geçen derenin salgın hastalık merkezi durumda olması ise bir hayli şaşırtıcı. Zira hiçbir kimyasal madde üreten ne bir tesis var nede bir fabrika. Derenin bu kadar kötü durumda olmasının sebebini sorduğumuzda ise mahalle sakinleri mahallenin tuvalet giderinin bu dereye bağlı olduğunu söylüyorlar.

SAFFET KAYA BİZİ UNUTTU

Mahalle sakinlerinden Selahattin Aydın şunları söyledi; ‘’kopearatif  gitti, posta hane   gitti, TEK gitti, belediye gitti . Hanak’a mahalle olduk, Hanak belediyesi hizmet vermiyor. Çok perişan durumdayız. Saffet kaya için canımızı verdik onu omuzlarımızda taşıyorduk bir gün bile halimizi sormadı, bir gün bile bize yardım elli uzatmadı. Bizi unutu gitti. Gördüğünüz gibi alt yapı hiç yok, kanalizasyon artıkları direk dereye gidiyor. Dere hastalık yuvası haline geldi çocuklar orda oyun oynuyor, dere tehlike saçıyor kimseye sesimizi duyuramıyoruz’’dedi.

BİR ÜMİDİMİZ ORHAN ATALAY,

Aydın, ‘’ Milletvekilimiz Orhan Atalay için iyi diyorlar. Sizin aracılığınızla ona seslenmek istiyoruz bir gün gelsin halimizi görsün, onun hizmet adamı olduğunu duyduk, o bize yardım eder o, çok az konuşan, çok iş yapan biri olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden bir ümidimiz Orhan Atalay. Başarılı bir il Başkanı var Ak partinin onunla beraber gelsinler halimizi görsünler istiyoruz başka bir şey istemiyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

BELEDİYE BİNASI VE LOJMAN HARABE DURUMUNDA

Orta kentin eski belediye binası ve lojmanı adeta savaş görmüş gibi bakımsız ve harabe durumda. Belediye lojmanın arkasında otlar içinde kaybolmuş bir makam arabası duruyor. Onu da çürümeye terk etmiş zamanın belediye başkanı. Mahalle sakinleri bu aracın yaklaşık on senedir bu durumda olduğunu söylüyorlar. Evi olmadığı için çaresizlikte belediye lojmanına sığınan Cavit balcı ve ailesinin durumu tam bir dram. İki oğluyla köyün malına giden balcının sol bacağı platinli olup çalışma yetisi kaybetmiş. Ancak çaresizlik ve yoksuzluk onu kenef durumdaki lojmanda yaşamaya mecbur kılmış.

Köyün muhtelif yerlerine seçimden önce Ak partili Belediye Başkanı Taşdemir Çoban kaldırım ve yol için taş dökmüş. Ancak seçimi kaybedince yerine gelen CHP’li belediye her ne hikmetse olduğu gibi bırakmış.


18:05, 13.07.2014

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500