Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHANLI İŞ ADAMIMIZIN BAŞARI ÖYKÜSÜ

ARDAHANLI İŞ ADAMIMIZIN BAŞARI ÖYKÜSÜ

 Fotoğraf

Ardahan Çıldır ilçesinin akdarı köyünde 1987 yılında İstanbul’a çalışmaya gelen metin subaşı, çok çileli bir yolun sonunda kendi işini kurmayı başaran bir iş adamımız.
Subaşı İstanbul Arnavut köyde ayakkabı sektörünün önde gelen isimlerinden biri. Azmin ve çalışkanlığın görülmemiş bir örneğini sergilemiş. Ardahan’ın yüz akı ve gururu olmayı başaran iş adamımız aynı zamanda da kendi memleketini unutmayan nadir işadamlarımızdandır. Her yıl belirli aralıklarda köy çocuklarına yolladığı bot ve spor ayakkabılar kara lastik giyen çocuklarımızın yüreklerinde sıcak bir dokunuşla neticelenmiştir. Bu bağlamda Ardahan halkının gölünde taht kuran örnek iş adamımız subaşı, kriz dönemlerini fırsata çevirebilmiştir. Bu dönemlerde bile işten işçi çıkarmamış, tam aksine fabrikasını daha da genişletmeyi başararak eleman almıştır.
İş için geldiği İstanbul’da yılarca her türlü işten çalışan Metin subaşı, kimsenin kolay kolay başaramadığı bir işi başarmıştır.  Büyük  bir alın teri sonucunda  fabrikasını kurmayı başarmıştır. Bu gün fabrikasında yüzlerce işçi çalıştırmakta, yüzlerce ailenin geçimine vesile olmayı başarmıştır. Subaşı yine öncelik olarak kendi memleketinin umutsuz, çaresiz çocuğuna öncelik vermiş, onları çalıştırmaktadır. Her birine ayrı ayrı ilgilendiğini belirten çalışanlardan biri şunları dile getirdi ‘’Metin ağabeyi biz patron olarak görmeyiz aynı zamanda o bizim ağabeyimiz, amcamız, babamız gibidir. Her türlü derdimizi, sıkıntımızı, acımızı ve sevincimizi paylaşan bize desteği esirgemeyen, ailemizden  biridir. Allah ondan razı olsun.’’ Şeklinde ifadelerden bulundu.
Çoğu  Ardahanlı işadamının Ardahan’ın yerini haritada bile seçmedikleri bilinirken. Ne oldum delisi olanların tam aksine Ardahan’ın gururu olmayı başarabilmiş güzide bir işadamımız. Her cümlesinde Ardahan’ın ismini telaffuz eden Subaşı, tek arzusunun  memlekete olan vefa borcunu ödemek olduğunu vurguladı. Subaşı  şunları söyledi. ‘’Ben ayakkabı sektöründe binlerce insan yetiştirdim, binlerce insanı iş sahibi yaptım. Bu konuda vicdanım rahat, Allah ömür verdikçe de bu tür hizmetlerimiz devam edecektir. Benim şu anda tek hayalim kendi memleketime yatırım yapmaktır. Oradaki işsiz gençlerimizin işsizlik sorunlarını gidermektir. İnşallah bu sene bu konuda  böyle bir girişimde bulunacağız. Ardahan’da yetkililerden bina desteği isteyeceğiz, bize bina tahsis ederlerse bizde Ardahan’da yüzlerce insana iş sağlamayı planlıyoruz. Ümit erdim ki bu çabamız boşa gitmez hem Ardahan’ımız kazanmış olur, hem de memleketimizin işsizlik sorununa bir nebzede olsa katkımız olur. Böylece bizde memleketimize olan vefa borcumuzu ödemiş oluruz.’’ Şeklinde konuştu.
Ardahanlıların hayırseverliği, samimiyeti ve alçak gönüllüğüyle tanıdıkları Subaşı için görüşlerini dinlediğimizde, Ardahan’ın böyle iş adamlarına ne kadar ihtiyaç duyduğunu görmekteyiz. Halk, ‘’Metin Ardahan’ı unutmayan çok değerli bir çocuğumuz. O bizim gururumuz, bizim çocuğumuz iş hayatına sağladığı başarıları, kendi memleketine de yansıtmıştır. Dileriz ki Ardahanlı diğer iş adamlarımızda metini örnek alıp, faydalı işlere imza atarlar. Doğup büyüdükleri yerleri unutmazlar.’’ Gibi ifadelerde bulundular.



                                                                    Bu Haberi 3799  Kişi Okudu





21:30, 21.03.2014

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500