Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » GÜNEŞTEN KORKANLAR

GÜNEŞTEN KORKANLAR

 Fotoğraf





AKIL TUTULMASI
Toplumumuz  yönlen diliyor ama kimsenin ruhu duymuyor. Tıpkı darbe dönemlerinde yönetilen Türkiye’nin düştüğü durum gibi..
O zamanlarda da ruhsuz, düşüncesiz, çözümleme yapamayan bir gençlik yaratılmaya çalışılıyordu. Bunun da en etkili  yolu medya idi. Toplumun beğendiği filimler ve müzikler yasaklanıyor, yapanlar  ya sürgün ediliyor yada zindanlarda çürütülüyordu. Örneğin, Nazım Hikmet, Ahmet Kaya, Sabahattin Ali, Yılmaz Güney, Atilla İlhan, Yaşar Kemal, Hasan Hüseyin ve daha nicelerinin eserleri edebiyat, bilim, sanat koktuğu için  güzel bir geleceğin müjdesini insanlarımıza verdiği için bir bir yasaklanıp ayıklanıyordu. Onların yerine  içi boş hiçbir şey ifade etmeyen müzikler, ebedi değeri olmayan eserler gündemde tutulmaya çalışılıyordu. Bununla toplum uyutuluyordu. Zira egemen güçlerin işine gelen buydu çünkü aydınlık bir Türkiye’ yi bu karanlık yüzlerin yönetmesi mümkün değildi. Güneşli bir Türkiye’de onların foyası  ortaya çıkacak, görünmeyen gerçek yüzleri gün ışığında gözükecekti. O yüzden Türkiye’nin her zaman karanlıkta kalmasını istediler.

Farkında mısınız bilmem, aynı senaryo bu günlerde de tekrar sahneye konulmaya çalışılıyor. O karanlık yüzler bir kere daha sahneye çıkmaya çalışıyorlar. Bazı Tv kanalarında saçma sapan pembe diziler yayınlamaktadır.  Toplumun aklıyla oyunlar  oynuyorlar. Üzülerek belirteyim ki insanlarımız bu tuzaklara şu anda düşmüş durumdalar. Hangi eve misafir olsak olalım gördüğümüz manzara hep aynı insanlar o saçma sapan insanları yanlış yola sevk eden filmleri izlemekteler farkında olmadan. Aslında bu kötü gidişatın farkında olanların sayısı o kadar az ki, bu da bu kötü senaryoların yazarlarının  iştahını daha da kabarmaktadır. Bu kötü gidişatın farkında olan Başbakan R.T. Erdoğan  bir kaç sefer bu konuyu gündeme getirdi ama gizli bir el karanlık bir dokunuşla hep engelledi.
Dünyayı yöneten kan emiciler ülkelerimizde ne zaman el çekeceklerini bilmiyoruz. Ancak yiğidim Arslanım  hala başımızda Allaha şükür. Biz bu can bu tende olduğu sürece yanındayız o nun..



                                                                                       Bu Haberi 1387 Kişi Okudu


01:19, 18.03.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500