Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAKAN GÜLLÜCE, HER GÜN KADINLAR GÜNÜDÜR

BAKAN GÜLLÜCE, HER GÜN KADINLAR GÜNÜDÜR

 Fotoğraf





Dünya Kadınlar Gününde Bakan Güllüce Ardahan'a Geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Ardahan'a geldi.

Bakan Güllüce,İl ve İlçe halk eğitim müdürlükleri tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla valililik önünde hazırlanan serginin açılışını yaptı. Sergiye, Bakan İdris Güllüce, Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon komutanı Yüksel Durak, Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk, ARÜ Rektörü Ramazan Korkmaz ile bazı vatandaşlar katıldı.

Kadınlar Günü dolayısıyla burada bir konuşma yapan Güllüce, ''Bizim vatanımızın adı Anadolu, öyle ki bizim vatanımız ana kelimesiyle özdeşleşmiştir. Bize göre her gün kadınlar günü, öyle bir güne sığdıramayız.. Biz de kadın bu kadar ulvi bu kadar değerlidir. Batı bunu çok çok sonra fark etmiş. 1800 1900'ler de fark etmiştir.

Tarihte bir söz vardır. Hatun konuşunca han susarmış. Böyle bir geleneğimiz var. Işte bizde ana kutsaldır. Vatan ile özdeşleşmiş. Kurtuluş savaşına baktığımızda Anadolu bir dullar ülkesi. Her evde bir dul var. Kocaları cephe de şehit olmuş. Bu vatanımızı kurtaran bu hallere getiren hep analarımızın emekleri, alın terleri olmuştur. Hepsinin makamları cennet olsun.

Mehmet Niyazi'nin 'Çanakkale Şehitleri' kitabında bir anekdot vardır. Üç tane çocuk oynarlar ayaklarında iç çamaşırları dahi yoktur. Bir çuval geçirmişler üzerlerine, ortalarından başlarından delinmiş elbise budur. Bir Ingiliz tarihçi de dolaşır sokaklarda, evden bir ses gelir: Gazanfer, Muzaffer, Cihangir gelin yemek hazır. Görüyor musunuz milletimiz hala mukaddesatıyla ayaktadır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Stantlar gezildi. ev hanımlarının maharetlerini sergiledikleri sergide Bakan  Güllüce,  tadına baktığı ürünlerden kendisini takip eden basın mensuplarına da ikramda bulundu.


Daha sonra, Vali Seyfettin Azizoğlu'nu ziyaret eden Bakan Güllüce, ilin sorunları hakkında brifing  aldı.

Rize-Trabzon arasında bir lojistik merkezi kurmayı planladıklarını ifade eden Güllüce, "Burada Karadeniz'in Odessa Limanı'ndan, Doğu Avrupa ülkelerinden gemiyle gelecek malların Asya'ya nakli yapılacak. O zaman Ardahan boğaz oluyor. Ardahan, Kars gibi illerimiz Asya'nın kapısı haline gelecek. Ardahan'a çok hızlı dönüşler olacağını, geri göç olacağını düşünüyorum. 2023 hedefi ile bugün sorun olan birçok konu konuşulmayacak" dedi.

Ülke olarak becerilerin daha da arttırılması gerektiğini vurgulayan Güllüce, Çıldır Gölü'nün başkalarının elinde olması halinde belki bugün oturmaya yer bulunamayacağını ifade etti.


                                                                               Bu Haberi 675 Kişi Okudu


21:53, 08.03.2014

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500