Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » 26 KÖYÜN, 112’Sİ

26 KÖYÜN, 112’Sİ

ALO! 112 Mİ?
Hç. Hasköy 112 Acil sağlık çalışanları  her an bir  vaka olacakmış gibi 24 saat  görevlerinin başında hazır kıta beklemekteler.
Ardahan merkezde bulunan 112 Acil sağlık Komuta Merkezi tarafında kendilerine bildirilen görevleri ifşa etmek üzere, Hç. Hasköy sağlık merkezinde, ikisi hemşire, bir tanede ambulans şoförü olmak üzere toplam 3 kişilik bir ekip bulunmakta.
B u üç kişilik ekip gece- gündüz 24 saat Hç.’nın 26 köyüne gözlerini dikmiş, bir vaka durumunda en hızlı bir şekilde müdahale etmekteler.  Hemşireler, Hç’nın köylerine hizmet vermekten gayet memnun olduklarını belirterek,  Hoçvanlıların misafirperver, yiğit ve cana yakın insanlar olduğunu, şimdiye kadar hiçbir olumsuz yönlerini görmediklerini söylediler.  Ancak bazı olumsuz durumlara, azda olsa bazen sebep oluyorlar.  Öyle ki,  böyle durumlardan ötürü bazen gerçekten acil durumdaki hastalara müdahalede geç kalıyoruz. Örneğin basit bir diş ağrısında bile abartarak bizi arıyorlar. Buda tabi ki yeteri kadar bilinçli olmadıklarını gösteriyor. Olayın bu kadar basit olmadığını bilseler bunu yapmazlar. Zira öte yanda ölümle pençeleşen bir hasta olabileceğini düşünmüyorlar. Bazen de gerçekten ağır vakalar oluyor. İlk yardım başta olmak üzere bir hemşirenin yapabileceğinden  fazlasını yaptığımız bile oluyor. Tabi ki bunu yaparken komuta merkezindeki hocalarımızı telefonda hastanın durumu hakkında bilgiler vererek yapıyoruz.’’dediler.
Hemşireler, özelikle kışın köy yolarının bozuk olduğunu, köy içindeki daracık yolarda ambulansın hareket kabiliyetinde düşmeler olduğunu, yetkililerden köy içi yolarını genişletilmesi için çok acil bir şekilde çözüm istediklerini dile getirdiler. Kışın aç kalan kurtların köylere indiğini belirten hemşireler, bazen kurtlarla burun buruna gelebildiklerini de aktarıyorlar. Ancak yinede işlerini büyük bir aşkla yapmanın verdiği huzurla görev bitiğinde başını yastığa koyduklarını söylüyorlar. En çok rastlanılan vakaların başında nefes darlığı, reflü, astım gibi solunum yolu hastalıkların olduğunu belirterek bununda sebebini kışın yakılan tezeklere bağlıyorlar.

Öte yanda Hç. Hasköy Sağlık Ocağında da iki tanede aile hekimi bulunmaktadır. Ancak yöre halkı bu hekimleri pek tercih etmiyorlar. Genelde hastalar Ardahan devlet hastanesini tercih ediyorlar.


13:24, 20.01.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500