Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Hayırseverlerden yardım bekliyor

Hayırseverlerden yardım bekliyor

 Fotoğraf

Annelerin  mucizesi bu olsa gerek!

Ardahan Merkez Yenimahalle’de ikamet eden 54 yaşındaki kanser hastası Selma Taylan, gelecekte sokaklardan kalırım endişesiyle, kollarını sıvadı ve kendi yuvasını yapmaya karar verdi. başını sokacak bir ev için konu komşunun yardımı ile aldığı tuğlalarla çimento alacak parası olmadığı için eğreti bir gece kondu yapmaya çalışıyor.



Torunu Büşra ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

.
Hastalığını unutup, inşaat işçisi gibi kolları sıvayan yaşlı kadın, 5 yaşındaki torunu ile birlikte yaşamak için kendi elleriyle dizdiği tuğlalarla tek odalı  bir ev yapma gayreti içinde.. Ancak çaresizliğin sonucunda çimento bile kullanmada yapmaya çalıştığı ev, en ufak bir sesten bile yıkılması kaçınılmaz.

54 yaşındaki Selma Taylan'nın kadın başına yapmaya çalıştığı evi Belediye'den biz bu işin altında çıkamayız, sen Valiliğe git diye kendilerine yardım etmediklerini söyledi.


Devletin ve komşularının maddi yardımı ile ayakta duran Selma Taylan eşinin vefatı sonrası 21 yıldır tek başına hayat mücadelesi veriyor.
Daha önce barakalarda yaşadığını söyleyen yaşlı kadın şuanda, torunu Büşra ile birlikte Ardahan Valiliğinin yardımları ile hayatını sürdürüyor.
Bir yıl önce Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun eşi Nilgün Hanım tarafından yardım eli uzanan Selma Taylan, valilikten aldığı kira yardımı ile başını sokacağı bir evi olduğunu, konu komşunun yardımlarıyla da kendisinin ve torununun geçimini sağladığını belirterek, tek amacının ölmeden önce torunu ile sokakta kalma korkusu olmadan bir odalı bile olsa ev sahibi olmak isteği olduğunu ifade etti.
Ardahan Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından kendisine ev sözü verilen Taylan, 2 yıldır cevap çıkmadığını belirterek, “Valimizin sayesinde şuan torunumla birlikte başımı sokacak bir evde yaşıyoruz. Daha önce tek göz bir barakada kalıyorduk. Valimizin eşi Nilgün hanımın durumumu öğrenmesi sonrası , kira yardımı yaparak beni ve torunumu barakada yaşamaktan kurtardılar. Korkum kira yardımının kesilmesi sonrası sokakta kalmak, bunun için komşuların yardımıyla aldığım tuğlalarla tek odalı bir ev yaptım. Ancak inşaat işini bilmediğim için sağlıklı olmadı. Çimento kullanmadığım için komşularım burada yaşamamın tehlikeli olacağını söylüyorlar. Devlet büyüklerimizin bana ve torunuma sahip çıkmasını istiyorum.” Dedi.
İlerlemiş yaşı ve kanser hastası olması nedeniyle çalışamadığını belirten Selma Taylan’ın tek amacı bakmak zorunda olduğu torunu Büşra’yı daha iyi şartlarda yaşatmak.
Yapabileceği bir işin kendisine verilmesi halinde seve seve çalışacağını da söyleyen yaşlı kadın “Hayatım hep yokluk içinde geçti. Tek başıma barakalarda yaşadım. 4 aylıkken torunuma da bakmak zorunda kaldım. Çocuk şuan 5 yaşında ve onun sağlıklı büyümesi için çırpınıyorum. Benden başka kimsesi yok. Allah’ın izniyle devletimizin bize ait olan bir göz bina yapması için dua ediyorum.” Dedi



Selma Taylan, kışın başlangıcı olan şu günlerde Vali Azizoğlu'n da, bir oda da olsa, hastalanmadan  yaklaşık  10 yıl önce çalışarak aldığı arsasında bir evi olsun diye yardım beklediğini ifade etti.


17:16, 09.11.2013

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500