Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TKDK ARDAHAN 11. PROJE BAŞVURU ÇAĞRI İLANINA ÇIKTI

TKDK ARDAHAN 11. PROJE BAŞVURU ÇAĞRI İLANINA ÇIKTI

 Fotoğraf


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ardahan İl Koordinatörlüğünün 26 Ağustos 2013 tarihi itibariyle 11. Proje Başvuru İlanına çıktığı öğrenildi. Proje sunacak vatandaşlarımızın 30 Eylül 2013 – 31 Ekim 2013 tarihleri arasında başvuru dosyalarını Ardahan İl Koordinatörlüğüne şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.
TKDK Ardahan İl Koordinatörü Levent DEMİREL, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ardahan İl Koordinatörlüğü 9. ve 10. Çağrı ilanlarından sonra 26 Ağustos 2013 tarihinde 11. Proje Başvuru Çağrı İlanına çıktıklarını söyledi. 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle proje kabulünün başlayacağını ifade eden DEMİREL,  11. Proje Başvuru Çağrı Döneminin toplam bütçesinin 512 milyon 713 bin 338 Avro olduğunu belirtti. Bu çağrı dönemi kapsamında, hazırlanacak olan projelerin 30.09.2013 tarihinde 09.00’dan itibaren Ardahan İl Koordinatörlüğü’ne teslim edilmesinin gerekeceğini söyledi.
Proje’nin son teslim tarihinin 31.10.2013 saat 21:00’de sona ereceğini ve bu tarihten sonra gelecek projelerin işleme alınmayacağını belirten Demirel, 10. Proje Başvuru Çağrı Dönemine projesini yetiştiremeyen ve çeşitli sebeplerle projesini sunamayan potansiyel başvuru sahiplerinin veya yeni proje hazırlayabileceklerin bu tarihler arasında kuruma başvuru yapmaları gerektiğini belirtti.
Demirel, Onbirinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım sürelerinin 2 taksiti geçmeyecek şekilde planlanması gerektiğini, taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgilerin Başvuru Çağrı Rehberlerinde yer aldığını, başvuru tek taksit olarak planlanmış ise; yatırım süresi ve Ödeme Talebi Paketinin hazırlanıp İl Koordinatörlüğüne sunulmasının toplamda 8 (sekiz) ayı geçmemesi gerektiğini, iki taksit olarak planlanmış ise; birinci taksitin yatırım süresi ve Ödeme Talebi Paketinin hazırlanıp İl Koordinatörlüğüne sunulmasının 6 (altı) ay içerisinde olması gerektiğini belirtti.

11. Başvuru Çağrı döneminde;
Süt ve Et üreten tarımsal işletmeler  (Kanatlı dahil)
Süt toplama tesislerinin kurulması
Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması
Kanatlı Eti Kesimhane
Kanatlı Eti İşleme Tesisi
Kırmızı Et Kesimhane
Kırmızı Et İşleme Tesisi
Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması
Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması
Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması
Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi  (Arıcılık ve bal üretimi, tıbbi ve aromatik bitkiler ve süs bitkileri yetiştiriciliği)
Yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi
Kırsal Turizm
Kültür balıkçılığının geliştirilmesi;
alanlarında yapılacak yatırımlara destek verileceğini ve destek konularının yapılacak yatırımın yapım işleri, makine-ekipman ve bilgi sistemleri alımı, hizmet alımı ve proje görünürlüğünü kapsadığını kaydeden Demirel, hibe oranının Et ve Süt Üreten Tarımsal İşletmelere yatırım kapsamında, yatırımcının 40 yaşın altında olması durumunda % 65’e kadar çıkabildiğini, diğer faaliyet alanlarında ise % 50 olduğunu belirterek uygun harcama kalemlerinde KDV muafiyetine tabi olunacağını ve de 5.000 Avro ile 3.000.000 Avro aralığındaki projelerin desteklenebileceğini ifade etti.
Detaylı bilgi için kurum internet sitesinden faydalanılabileceğini ifade eden Demirel, yatırım yapma düşüncesinde olan girişimcileri Ardahan İl Koordinatörlüğüne beklediklerini belirterek ilgili mevzuatlar çerçevesinde her türlü yardımı ve kolaylığı sağlayacaklarını söyledi. Bu çağrı döneminin gerek ülkemize ve gerekse Ardahan’a faydalı olması dileklerini ifade etti.


17:01, 27.08.2013


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500