Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HALKLARIN FESTİVALİNDE KARDEŞLİK ÇIKTI

HALKLARIN FESTİVALİNDE KARDEŞLİK ÇIKTI

 Fotoğraf

 Ardahan ili sınırları içinde, ancak daha çok  Artvinin hopa ilçesiden yaylaya çıkan halkı içinde  barındıran ve onlara  Ardahanlı komşularıyla beraber mükemel bir yaz geçirme fırsatı sunan Bülbülan yaylası, bu yılda çeşitli etnik kökendeki insanlarımızı bir araya getirerek, kardaşlik ve  barışın yaylası oldu.

Bu yıl düzenlenen Festivalde Bülbülan Yayla Şenlikleri çevre ilerde de gelen insanların akınına uğradı. Çok büyük bir çoşkuyla kutlanan şenliklerde barışın dili hakimdi. Yerel Sanatçıların sahnede yer almaları halkın  dahada coşmasına yol açtı. Bir yanda otlayan koyun, kuzu sürüleri ve de sığır sürüleri, öte yanda ise park edilmiş halde dizilmiş  arabalar adeta eski çağla yeni çağın buluşma noktasıydı.

Halktan insanlar, yörede   bol bol bulunan kayaların diplerinde ateşlerini tütürerek mangal keyfi yaptılar. Böylesine keyifli geçen yayla şenliğinde, Türk, Kürt, Laz, Gürcü ve Ermeni kökenli vatandaşlarımız her dilden Türküler söylediler ve halay çektiler. Bunca kalabalığa rağmen hiç bir tatsız olay yaşanmazken, güvenlik kuvetleri de festivalde eğlenme imkanı buldular.


00:55, 11.08.2013


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500