Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TARTIŞMALI SIFIR FAİZLİ KOSGEB KREDİSİ İLE İLGİLİ İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

TARTIŞMALI SIFIR FAİZLİ KOSGEB KREDİSİ İLE İLGİLİ İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

 Fotoğraf

  Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM ve Bakanımız Sayın Dr. Faruk ÖZLÜ tarafından 8 Aralık 2016 tarihinde yapılan, KOSGEB'e üye 15 bin KOBİ'ye ilk 12 ay geri ödemesiz toplam 3 yıl vadeli 50.000 TL kredi sağlanacağına yönelik açıklamalar doğrultusunda Başkanlığımız tarafından çalışmalara ve bankalarla görüşmelere ivedilikle başlanmıştır.
Ülkemizde, yakın coğrafyamızda ve dünyada son dönemde yaşanan olaylar, iç ve dış kaynaklı gelişmeler nedeniyle sıkıntı yaşayan KOBİ'lerimize yönelik olarak ekonomik canlanmanın sağlanabilmesi amacıyla; KOSGEB Veri tabanına kaydı onaylı, güncel KOBİ Beyannamesi olanişletmelereuygunkoşullardafinansaldesteksağlanmasıamacıyla 50.000TLüstlimitli 12 ay ödemesiz geri kalanı 3 (üç) ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Programı uygulanmaya alınmıştır.
2016 yılı içerisinde, KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğinin başvuru dönemine kadar yaklaşık 147 bin yeni işletme kaydı ve KOBİ Bilgi Beyannamesi güncellemesi yapılmışken son on günde 178.682 yeni işletme kaydı ve 304.950 KOBİ Bilgi Beyannamesi güncelleme işlemi yapılmıştır. 15 bin KOBİ'nin yararlanabileceği, sözü edilen Kredi Faiz Desteği Programına ise 244.980 başvuru yapılmıştır. Yapılan yoğun başvuru KOBİ'lerimizin kurumumuzdan beklentisini de ortaya koymaktadır.
- Mikro Ölçekli İşletmeler :%93 - Küçük Ölçekli İşletmeler:%6 - Orta Ölçekli İşletmeler:%1
Bu kota uygulamasında her ölçek grubu kendi içinde çalışan sayısı bunun da eşit olması halinde net satış hasılatına göre yazılım sistemi tarafından yüksekten düşüğe doğru sıralanarak başvuru sıralaması oluşturulmuştur. Başvuru sıralamasına göre asil listede yer alan 15 bin KOBİ'ye  http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adresinden alacakları başvuru formu çıktısı ile Protokol kapsamındaki bankalara başvurmaları gerektiğismsvee-postailebildirilmiştir.

Bahse konu programa başvurular bizzat işletme tarafından sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adresinden yapılmış olup, başvuracak işletmelerin öncelikle KOSGEB Veri Tabanı'na kaydolması ve KOBİ Beyannamesinin güncel olması zorunluluğu aranmıştır. Sisteme, başvuru sahibinin bilgilerini veri tabanından çekecek, ilaveten başvuru ekranına işletme tarafından isim, unvan, iletişim bilgileri ve talep edilen kredi miktarı girilmiştir. Ardahan dan başvuran sayısı 486 dır.

Başvuruların alınmasını müteakip işletmelerin bağlı bulundukları KOSGEB Müdürlükleri tarafından işletmelere sistem üzerinden ön onay verilmiştir. Sistem, işletmeleri,   KOSGEB Başkanlığının değerlendirme kriterlerine ve TÜİK verilerine göre belirlenen il kotaları (Ardahan iline 13 kontenjan  verilmiş )  "çerçevesinde sıralamış olup, sistem dışarıdan bir müdahale olmadan değerlendirme kriterlerine göre asıl ve yedek kredi kullanacak adayları belirlemiştir.
KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğinden faydalanan kobilerimizin  şu ana kadar  9 tanesi Ardahan Merkez ve Köylerinden 1 tanesi Hanak İlçemizden ve 1 adedi de Göle İlçesinden olmak üzere toplam 11 adettir  .  2 adet işletmenin bilgisi mevcut değildir.)


10:02, 30.12.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500