Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » SINIR İLÇESİ POSOF MYO'DA NEDEN YABANCI ÖĞRENCİ YOK?

SINIR İLÇESİ POSOF MYO'DA NEDEN YABANCI ÖĞRENCİ YOK?

 Fotoğraf

Ardahan Üniversitesi (ARÜ)’nin 2016-2017 eğitim öğretim yılında  ilk olarak 29 öğrenci ile yola koyulan  Posof Meslek Yüksekokulu (MYO)’nda işler yolunda.  İlk yılında 5 bölümüne öğrenci alan Posof MYO’da sınır ilçesi olmasına rağmen hiç yabancı öğrenci almamasını  Posof MYO Müdürü Öğr. Gör. Cemalettin Ayvazoğlu,  zaman darlığı nedeniyle tanıtım ve reklamların yapılamayışına bağladı. Ayvazoğlu 'ilk sene olduğu için biraz zorlandık. Yabancı öğrenci konusunda yeterli çalışmayı yapamadık. Çünkü yapılacak çok iş vardı. Okulumuzu eğitim öğretim hayatına hazırlarken zaman Faktörü kısıtlıydı. O Yüzden dışarıya yönelik tanıtım, reklam ve bilgilendirme çalışması yapma imkanı bulamadık.

Şu anda Öğrencilerimizin barınma sorununu da çözmüş bulunmaktayız. Kız öğrencilerimizi Apart evlere, erkek öğrencilerimizi ise belediyenin misafirhanesine yerleştirdik. 29 öğrencimizin de tamamına burs vermekteyiz. 'Diye ifade etti.

Ayvazoğlu, bir istanbul milletvekilinin önümüzde ki yıl yaptıracağı yurt ile beraber sorunlarının çoğunun hal  olacağını ifade etti.

Ayvazoğlu; Arıcılık, Harita ve Kadastro, İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği, Evde Hasta Bakımı ile İlk ve Acil Yardım programlarına öğrenci alımlarının yapılmış olup,  Bölümler açılırken bölgenin ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurulduğuna dikkat çeken Ayvazoğlu, Kafkas Arı Irkı’nın gen merkezi olan Posof’ta Arıcılık Bölümü’nün özellikle açıldığını vurguladı. Ayvazoğlu konuşmasının devamında ise, “Açmış olduğumuz bölümlerden mezun olan öğrencilerin iş bulma imkanları oldukça geniş” dedi.

 
Posoflular Başkan Ulgar dan memnun değiler 

Öte yanda konuyla ilgi görüşlerine baş vurduğumuz Posof halkı ise şu görüşlerde birleşiyor;
Yüksek okul Posof için bir şans olarak görürken ancak belediye başkanı Cahit ulgarın bu konuya yeterince yardımcı olmadığına inanıyorlar. Belediyenin hizmetlerinden memnun olmayan halk, çalışkan bir belediye ile Posof'un daha güzel yarınlara kavuşacağına inanmayalar. Halkın en çok üstünde durduğu görüş ise başkan ulgarın Karadeniz hayranlığının geldiği boyut. Posof- Şavşat yolunu olmasa olmazların arasına koyan başkan Ulgarın bu projesiyle Posof'un Karadeniz'e bağlanacağını düşünüyorlar. Bu görüşteki posoflular, bu yolun ne Posof'a nede Ardahan'a faydasının olmayacağını düşünüyorlar.

Posoflular Başkan Ulgardan daha çok çalışmasını ve yüzünü İlimiz Ardahan'a çevirmesini istiyorlar. Yoksa bu gidişle Posof çok daha göç vererek bir köye dönüşeceğinde endişe ediyorlar. Zira Posof'da  ticaretinin büyük kısmını elinde bulunduran karadenizli iş adamları yatırımlarını posof yerine karadenize yaptıklarında, bu durum  ilçe halkı tarafında rahatsızlığa neden oluyor.


09:11, 15.11.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500