Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ÇİÇEK ABBAS HANAK’DA!

ÇİÇEK ABBAS HANAK’DA!

 Fotoğraf

Hanak ilçesi belediye başkanı Ayhan Büyükkaya daha öncesinde batı ilerindeki belediyelerde çalışmanın kendisine verdiği tecrübe, vizyon ve donanım birikimlerini seçilmiş olduğu belediyede kullananı yor. Büyükkaya’nın hizmetlerinden Hanak’lılar memnun. Zira öncesinde bir köy görünümünde olan Hanak, Büyükkaya’nın iş başına gelmesiyle beraber Hanak  bir kent olduğunu hisseti. Tertemiz cadde ve sokakları, yapılan ciddi projelerle belediyenin kasasında bir tl. bile çıkmadan yüksek dağlarda getirtilen soğuk kaynak sularıyla Hanakların içme suyuna çözüm getirilmesi, belediyeye ait arazilerin parselleyerek değerlendirilmesi, yapılan yollar ve çevre düzenlemesi sadece bir kaçı.
Hanak caddelerindeki  duvarları ünlü isimlerin portreleriyle ve resimlerle donatan Büyükkaya’nın en dikkat çeken çalışması ise ünlü çiçek Abbas filmin bir sahnesi, filmin başrol oyuncusu İlyas salmanın o ünlü sözü ‘’herkese çay bende, Şakir’e çay yok’’ sözü kahve hanelerin duvarlarını süslemiş. bu durumda bir hayli memnun olan Hanaklılar  farkındalığın güzel bir şey olduğunu söylüyorlar.
Hanak Merkeze bağlı Atalar Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan İstanbul Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde okuyan ve dalında Türkiye Birincisi olan yine ülkemizi İtalya’da temsil eden Cenk Demir tarafından yapılan çalışmada, filmleri izlenme rekorları kıran Başrolünü İlyas Salman ile Şener Şen’in oynadığı Çiçek Abbas filminde yer alan ‘Herkese Çay var, Şakir’e yok’ repliği ile sanatçıların fotoğrafları duvara resmedildi.
Ardahanlı ressam öğrenci ayrıca, okul binaları ile cadde duvarlarına, Ulu Önder Mustafa Atatürk ile Türk Bayraklı Türkiye Haritası ve doğa resimlerini de resmetti.
Ardahan’ın Hanak ilçesini günden güne bir kent görünümüne kazandırmak için uğraş verdiklerini dile getiren Hanak belediye başkanı Ayhan Büyükkaya gazetemiz muhabirlerine şu açıklamayı yaptı.
Doğu güneşi gazetesi Muhabiri; Sn. başkan bu güne kadar yaptığınız iki önemli projenizde kalkınma ajansları tarafında desteklendi. Hemen hemen geri dönen hiçbir projeniz yok bunu nasıl başarıyorsunuz?
Başkan Büyükkaya: Doğu Anadolu kalkınma ajansı da iki tane projemiz geçti bir tanesi yürüyüş yolu  Projesi 550 milyonluk bir proje diğeri de düğün salonunu kültür salonuna  dönüştürme projesi. Bir de 12 tane kamelya yapımımı projemiz var oda  bittiği takrirde  ödemeleri doğu Anadolu kalkınma ajansı tarafından yapılacaktır. Şu anda da halihazırda hazırlanmış bir projemiz var biliyorsunuz ilçemizin şöyle bir güzel bir şehir konumuna getirmek için Bir otobüs Terminali projemiz var. Bunun da projesini ya Serka da ya Dap’ta herhangi birisinde yapmayı amaçlıyoruz.  Onlarda da olmasa AB kırsal kalkınma ajansında  mutlaka geçireceğiz.

Çünkü bizim belediyecilikte aldığımız bilgi birikimlerimize güveniyoruz. Biz bu projeleri hazırlarken deneyimli bilgili vizyonlu insanlarda destek alıyoruz aldığımız bu desteklerde hizmete dönüşür.
Hayvan pazarı projemiz geçti yakında inşaatına başlanılacak önümüzdeki en büyük projelerimizden bir ile kanalizasyon projesi  bu projede hayata geçtiği taktirde hali hazırda ilçemizde ki, yol, su, kanalizasyon gibi sorunlar  tamamıyla çözülecektir.  2017, 2018 yılı hedeflerimiz arasında katı atik sorununu halletmek var. Avrupa birliği de bu konunun üzerinde duruyor. Kirli atıkların sulara bulaşmaması gerekiyor.


10:20, 02.10.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500