Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞKAN BÜYÜKKAYA, PROJELERLE GÖÇÜ DURDURMA YOLUNDA

BAŞKAN BÜYÜKKAYA, PROJELERLE GÖÇÜ DURDURMA YOLUNDA

 Fotoğraf

Ardahan’ın Hanak ilçesini günden güne bir kent görünümüne kazandırmak için uğraş verdiklerini dile getiren Hanak belediye başkanı Ayhan Büyükkaya gazetemiz muhabirlerine şu açıklamayı yaptı.

Doğu güneşi gazetesi Muhabiri; Sn. başkan bu güne kadar yaptığınız iki önemli projenizde kalkınma ajansları tarafında desteklendi. Hemen hemen geri dönen hiçbir projeniz yok bunu nasıl başarıyorsunuz?

Başkan Büyükkaya: Doğu Anadolu kalkınma ajansı da iki tane projemiz geçti bir tanesi yürüyüş yolu  Projesi 550 milyonluk bir proje diğeri de düğün salonunu kültür salonuna  dönüştürme projesi. Bir de 12 tane kamelya yapımımı projemiz var oda  bittiği takrirde  ödemeleri doğu Anadolu kalkınma ajansı tarafından yapılacaktır. Şu anda da halihazırda hazırlanmış bir projemiz var biliyorsunuz ilçemizin şöyle bir güzel bir şehir konumuna getirmek için Bir otobüs Terminali projemiz var. Bunun da projesini ya Serka da ya Dap’ta herhangi birisinde yapmayı amaçlıyoruz.  Onlarda da olmasa AB kırsal kalkınma ajansında  mutlaka geçireceğiz.

Çünkü bizim belediyecilikte aldığımız bilgi birikimlerimize güveniyoruz. Biz bu projeleri hazırlarken deneyimli bilgili vizyonlu insanlarda destek alıyoruz aldığımız bu desteklerde hizmete dönüşür.
Hayvan pazarı projemiz geçti yakında inşaatına başlanılacak önümüzdeki en büyük projelerimizden bir ile kanalizasyon projesi  bu projede hayata geçtiği taktirde hali hazırda ilçemizde ki, yol, su, kanalizasyon gibi sorunlar  tamamıyla çözülecektir.  2017, 2018 yılı hedeflerimiz arasında katı atik sorununu halletmek var. Avrupa birliği de bu konunun üzerinde duruyor. Kirli atıkların sulara bulaşmaması gerekiyor.

Ekmeği ekmekçiye vereceksin bir ekmekle fazla vereceksin

Tabii ki bizden önce yapılan hizmetler vardır ama iyi niyet ile de olsa yapılan bu hizmetler eksik ve düzensiz olarak yapılmıştır.  Buda bizim işimizi zorlaştırırmıştır.
Örneğin Atatürk caddesinde yapılan kilit parke çok darmadağın düzensiz bir şekilde yapıldığından tekrar bu yolu yapmak zorunda kaldık. Yapılan sıcak asfalt  bozulmuş,  eksi 40  dereceleri bulan soğukların  yaşandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu nedenle  stabilize yollar dayanıklı olmuyor.
Tekrar da yollarımızı dayanıklı kilit parke lerle yapmak suretiyle uzun süre kullanabileceğimiz yollar haline getirdik.

Sıcak asfaltla yapılan yolların maliyetiyle kilit parkelerin maliyetli hemen hemen aynı ancak kilit parkelerin ömrü en az 20 yılı bulduğunda bu yüzden en mantıklısı kilit parkelerle yapılan yollardır.

Bizden önce yapılan hizmetler arasında bulunan kanalizasyon hizmetleri iller bankası desteği ile yapılmış  olmasına rağmen İmar uygulaması yaptırılmadığında sağlıklı bir zemine oturtamamışlar bu yüzden bugün bu SORUNLAR yeniden gün yüzüne çıkmış durumda. Zira imarsız   bir yerde kanalizasyon çalışması olmaz. Bu yüzden imar SORUNU hal edilmeden yapılan kanalizasyon çalışması sırtımızda bir kambur halin de yer almıştır. Bu yüzden bugün hemen hemen her gün ilçemizin bir yerinde meydana gelen  kanalizasyon arızalarını gidermekle meşgulüz. Eskiden yapılan hizmetleri bugün tekrardan elden geçirmek mecburiyetinde bırakıldık.

önceki belediye başkanı iyi niyet ile de olsa çalışmış ancak belediyeciliği bilmediği için yaptığı işler hiçbir şeyde yaramamış diyebiliriz.

İnsan olmayan yerde hiçbir şey olmaz

Ben göreve geldiğim de ilçemizin nüfusu köylerle birlikte 9800 civarlarındaydı. Daha önce metropollerde çalışmamın da  vermiş olduğu avantajla bunu Hanak  ilçemizde de uygulamaya çalışıyoruz göçü nasıl durdurabiliriz diye çalışma yapıyoruz. tersine güçlü nasıl yaparız diye düşündük  Ve elimizde mevcut 40 dönümlük bir arazimiz  değerlendirmeye aldık. Çalışma neticesinde bu bu araziye imar ifrağı ifraz uyguladık Alt yapı projesi yaptık. Bu araziyi parsellere ayırdık gazetelere,  derneklere ilanlar verdik.  Neticesinde 50'nin üzerinde arsa satışı gerçekleştirdik. Bu yoğun ilgiden dolayı göçü durduracağımız konusunda da ümitliyiz. ’şeklinde konuştu.
Son olarak belediye başkanı Ayhan Büyükkaya, hali hazırdaki  belediye binasının yıkılıp yerine modern bir belediye hizmet binası yapacakları arasında yer aldığını bildirdi. mehmet AVŞAR


12:44, 05.09.2016

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500