Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN'IN YERLİ VE MİLLİ REKTÖR ADAYI ŞEREF KILIÇ’A YEREL VE ULUSAL BASINDAN TAM DESTEK

ARDAHAN'IN YERLİ VE MİLLİ REKTÖR ADAYI ŞEREF KILIÇ’A YEREL VE ULUSAL BASINDAN TAM DESTEK

 Fotoğraf

Doğma büyüme Ardahanlı olan Şeref  hoca Ardahan halkıyla iç içe yaşayan sorunları yakında bilen duyarlı kimliğiyle ön planda yer alan değerli bir akademisyen olarak bilinmektedir.
Sorunlara en doğru çözümü getiren projelerini açıklarken Ardahan basınından da büyük destek aldı. Basın mensuplarının da üniversite yönetimiyle yaşadıkları sorunlarının  şeref hocayla aşınacağının inancında.

ARDAHANIN YERLİ SANAYİSİ HAYVANCIĞIN GELİŞTİRELEBİLMESİ İÇİN AYNI ZAMANDA BİR ZİRAAT MÜHENDİSTİ OLAN ŞEREF KILIÇ’IN REKTÖR OLMASINA BAĞLI OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Mevcut hükümetin ve YÖK’ün üzerinde durduğu bir konuda üniversitelerin bağlı bulundukları ilerin sorunlarına çözüm bağlamında projeleri üretmeleri yönünde isteklerinin olduğu bilinen bir gerçek iken, mevcut rektörün bu konudaki  hassasiyetleri pek dikkate almaması  Ardahan halkından zaman zaman eleştirellere maruz kalmıştı. Rektör ramazan Korkmaz’ın  gitmesiyle yerine Ardahan üniversitesi rektörlüğüne  gelecek olan ziraatçı bir rektörle bu sorununda aşılacağı kanaati Ardahan’da güçlü bir hal aldı.

ARDAHAN HALKI İLE ÜNİVERSİTE ARASINDAKİ AYRILIK ŞEREF HOCAYLA AŞILACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR
Rektör adayı Şeref Kılıç, rektör olmak gibi bir egosunun olmadığını, amacının  rektör olması halinde Ardahan’ın sos yo- ekonomik ve kültürel alanlarında gelişmesi için  halkla ele ele verip fakirliğin ve başarısızlığın kader olmadığını tüm dünyaya göstermek olduğunu vurguladı. Seçilmesi halinde yapacaklarını 7 sayfalık yazılı bir basın açıklaması ile gazetecilere anlatan Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Ardahan Üniversitesi Rektör Adayı Şeref Kılıç iftar yemeğinde bir araya geldiği Ardahan merkez, Göle, Hanak, Damal, Posof ve Çıldır’da ki gazetecilerden tam puan ve destek aldı.
Gazetecilerin tek tek söz alarak, Kılıç’ın desteklenmesi gerektiğine işaret ettikleri görülürken, Prof. Dr. Şeref Kılıç’ın iki yıldır görev yaptığı Ardahan’da küçükten, büyüğe herkes ile kurduğu sıcak ilişkisinin rektör olması halinde de devam edeceğine inandıklarını belirtiler.
Birileri gibi başta siyasiler ile olmak üzere bazı isimlerle pozlar verip, ‘Bakın falan da beni destekliyor’ demeden 26 Temmuz’da oy kullanacak ARÜ’nün öğretim üyelerinin vereceği kararla en çok oyu alacağına inandığını belirten ARÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Ardahan Üniversitesi Rektör Adayı Şeref Kılıç aziz bir ramazan gününde adaylığını açıkladığı bir günde gazetecilerce kendisine verilen desteğin büyük bir moral olduğunu belirterek yemeğe katılan gazetecilere teşekkür etti.
Gazeteciler ile toplu fotoğraf çekerek, toplantısına son veren Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şeref Kılıç öğretim üyesi arkadaşlarının desteği YÖK ve sayın Cumhurbaşkanın onayı halinde rektör olarak seçildiği takdir de bugün Ardahan merkez ile fiziksel ve duygusal olarak kopuk olduğunu gördüğü Ardahan Üniversitesi ile Ardahanlılar arasında köprü olacağını da belirtti.

Prof.Dr.Şeref KILIÇ’ın Ardahan Ünversitesi Rektörlük Seçimi için Ardahanlıları Heycanlandıran  Bildirgesi

Ardahan Üniversitesi 2008 yılında kurulmasına karşın, büyük özverilerle kısa sürede önemli aşamalar kat ederek bugünkü düzeyine gelmiştir.
Üniversitemizin önümüzdeki yıllarda daha da gelişerek ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirmesinin yanında, ilimizin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sunması için de gereken her türlü çabayı göstereceğime olan inancımla Rektör adayı oldum.
Ardahan Üniversitesini akademisyenlerin, idari personellerin ve öğrencilerin tercih ettiği; farklılıklarımızın birer zenginlik olarak görüldüğü; her bireyin özgün ve önemli bir değer olduğu bilinciyle akademik liyakatin ön plana alınarak huzurlu bir çalışma ortamının sağlandığı; üniversiteler sıralamasında Üniversitemizin hak ettiği yeri almasını sağlamak amacıyla bilimsel çalışmalara imkânlar ölçüsünde her türlü desteğin verildiği; başta ilimiz olmak üzere, bölgemize ve ülkemize katma değerin üretildiği; küreselleşmenin dinamiklerini dikkate alarak gelişimini sürdüren bir üniversite oluşturmak için Rektör adayı oldum.
Üniversitemizin gelecek dört yılı için yönetiminin belirleneceği süreçte, Üniversitemizi ve Ardahan’ımızı tanıyan, sorunlarını bilen ve bu sorunları ortak akıl ile çözme azim ve kararlılığına sahip bir Ardahanlı olarak elimden gelen katkıyı sunmak istiyorum.
Yaşayacağımız seçim ortamı ve gelecek dönemin, Üniversitemizin kuruluşundan beri süregelen huzur ortamını zedelememesi ve bu ahenkli çalışma ikliminin devam etmesi en büyük dileğimdir.
Üniversitemize hizmet yarışı olarak değerlendirdiğim seçim sürecinin centilmenlik içinde, etik değerlere uygun ve Üniversitemize yakışır olgunlukta geçmesini diliyorum.
Bugüne kadar Üniversitemizin gelişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu bayrak yarışında yerimizi almayı ve günü gelince bayrağı daha ileriye taşıyarak şerefli bir şekilde teslim etmeyi bizler için onur kaynağı sayıyorum.

        Sevgi ve saygılarımla…
          Prof.Dr.Şeref KILIÇ
       Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi
         Ardahan Üniversitesi Rektör Adayı
                      www.serefkilic.com




YÖNETİM ANLAYIŞI:
 Üniversitemizin kuruluş felsefesine uygun şekilde, farklılıkları zenginlik olarak gören, kurumsal iç barışı önemseyen bir yönetim,
 Tarafsız, liyakate önem veren, güvenilir, özlük haklarına, bilime ve bilim insanına saygılı bir yönetim,
 Katılımcı, yenilikçi, girişimci, insan odaklı, paydaşları ile karşılıklı etkileşim içerisinde olan bir yönetim,
 Geri bildirime dayalı istekler doğrultusunda değişime açık bir yaklaşımın ve altyapının olduğu evrensel, akademik ve etik değerlerden taviz vermeyen bir yönetim,
 Yetki ve sorumlulukların paylaştırıldığı geniş tabanlı bir yönetim,
 Katılımcılığın artırılarak sorunların çözümü için ortak akılla davranacak bir yönetim.

KURUMSAL HEDEF VE POLİTİKALAR:
  Kurumsallaşma, rutin üniversite işleyişinin kişilerden bağımsız bir yapıya kavuşturulmasıdır. Üniversitemizdeki tüm birimlerin karar alma süreçleri, yazışma usul ve esasları, kurulların işlerliği ve yetkileri ile denetim uygulamaları standart hale getirilerek “KURUMSALLAŞMA” sağlanacaktır.
 Üniversitemizin, Ardahan ili kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Ardahan halkı ile daha sıcak ilişkiler kurması, ortak çalışmalar yapması ve Üniversiteye karşı aidiyet duygusu oluşturulmasına gayret gösterilecektir.
 Fakültelerin öğretim üyesi eksiklikleri ivedilikle karşılanacak ve yörenin sosyoekonomik, kültürel ve doğal yapısı da dikkate alınarak yeni bölüm ve programlar açılacaktır.
  Bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda açılacak yeni bölümler ile öğrenci sayılarının arttırılması sağlanacaktır.
 Ardahan Üniversitesi Yabancı Diller Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulacaktır.
 Üniversitemizin başarı ile yürüttüğü uluslararasılaşma çalışmaları, sürdürülebilir politikalar ile geliştirilerek devam ettirilecektir.
 Üniversite yönetim kurulu ve senato kararları ile fakülte kurulu ve fakülte yönetim kurulu kararları yalnızca öğretim elemanlarımızın erişebileceği şekilde Üniversitemiz web sitesinde yayınlanacaktır.
 Üniversitemiz “Döner Sermaye” birimi oluşturulacak ve tüm personelimiz için işler hale getirilecektir.
 Ardahanlı hayırsever işadamlarının Üniversitemizin fiziki alt yapısının geliştirilmesine yönelik desteklerinin sağlanması konusunda girişimlerde bulunulacaktır.
 Disiplinler-arası yaklaşımla yapılan eğitim, araştırma ve uygulamalar yaygınlaştırılacaktır.

EĞİTİM-ÖĞRETİME İLİŞKİN HEDEF VE POLİTİKALAR:
• Üniversitemiz gençliğinin etik değerler ile birlikte milli ve evrensel değerleri özümsemiş, ülkesi ve insanlık için faydalı bireyler olarak yetiştirilmesine önem verilecektir.
• Öğretim üyesi eksikliği bulunan birimlerde Bölge Üniversiteleri ile işbirliğine gidilerek “Ortak Yüksek Lisans ve Doktora” programları açılacaktır.
• Üniversitemizin uluslararasılaşma alanında başarısını devam ettirebilmesi için akreditasyon ve kalite değerlendirmesi çalışmalarına başlanacak ve üniversitemiz bünyesindeki tüm bölüm ve programların akredite olmaları için çalışmalar yapılacaktır.
• Uluslararası “Öğretim Elemanı” ve “Öğrenci” Değişimi Programlarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması sağlanacaktır.
• Üniversitemiz “Sürekli Eğitim Merkezi” oluşturularak öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin akademik ve kişisel gelişimlerine yönelik sertifikalı eğitim programları gerçekleştirilecektir.
• Sağlık Bilimleri Yüksekokulunun eğitim-öğretim kadrosu ile teknik donanım ihtiyaçları giderilerek hem yeni bölümler açılması sağlanacak ve hem de gelecekte Tıp Fakültesi kurulmasına zemin hazırlanacaktır.

AKADEMİK PERSONELE İLİŞKİN HEDEF VE POLİTİKALAR:
 Akademik personelin kadro atamalarında “Üniversitemiz Atama ve Yükseltme Kriterleri” ne uygun şekilde, şimdiye değin olduğu gibi zaman ve hak mağduriyeti oluşmadan kadro tahsisleri yapılacaktır.
 Akademik personelin uzmanlık alanlarına göre kadrolu oldukları birimler yeniden değerlendirilecektir.
  Öğretim üyelerimizin “Farabi” ve “Mevlana” değişim programlarından yoğun bir şekilde yararlanmaları için gerekli yardım ve destek sağlanacaktır.
 Öğretim elemanlarının Doktora ve Doçentlik aşamaları için gerekli olan yabancı dil sınavlarına hazırlanmalarını sağlayacak kurslar düzenlenecektir.
 Rektörlük bünyesinde, akademik personelin yabancı dilde hazırlamış oldukları yayınları gözden geçirip düzeltecek (Editing-Proof-reading) bir birim kurulacaktır.
 Akademik personelin hazırlamış olduğu bilimsel kitap ve ders notlarının basımının yapılacağı “Ardahan Üniversitesi Basımevi” kurulacaktır.
 Ulusal ve uluslararası her türlü bilimsel seminer, çalıştay, konferans, kongre ve sempozyumlarla ilgili ilanlar üniversite web sayfasında duyurulacaktır. Ayrıca öğretim elemanlarımızın bu tür etkinliklere katılımlarının sağlanmasında teşvik edici ilave kaynaklar geliştirilerek destekler sunulacaktır.
 Üniversitemiz “Bilimsel Yayınları Teşvik Yönergesi” hazırlanarak akademik personelin uluslararası yayın ve proje çalışmaları ödüllendirilecektir.
 Üniversite yönetimi olarak her akademik yarıyılda tüm eğitim birimlerinde öğretim elemanları ve öğrencilerle toplantılar yapılarak sorunları tespit edilecek ve ortak akılla bulunacak en uygun çözümler uygulamaya konulacaktır.

İDARİ PERSONELE İLİŞKİN HEDEF VE POLİTİKALAR:
 Yönetici kadrolarına atamalarda liyakat esas alınacaktır.
 İdari personelin uzmanlık alanlarına göre kadrolu oldukları birimler ve görevlendirildikleri birimler yeniden değerlendirilecektir.
 Görevde yükselme sınavı yapılarak, kadrolara atama bu sınav sonuçlarına göre yapılacaktır.
 Stajyer memurların ve tüm idari personelimizin kurum içi eğitim programları yıl bazında planlanarak gerçekleştirilecektir.

ÖĞRENCİLERE İLİŞKİN HEDEF VE POLİTİKALAR:
® Üniversitemiz bünyesindeki öğrenci kulüpleri ve topluluklarının çalışmalarını desteklemek amacıyla finansman kaynağı oluşturulacaktır.
® İlimizdeki yerel yönetimler ile ulaşım hizmetleri veren birimlerle görüşülerek ekonomik, güvenli ve hızlı ulaşım hizmetlerine yönelik çalışmalar gerçekleştirilecektir.
® Öğrencilerimizin maddi sorunlarına destek olmak amacıyla burs olanakları çeşitlendirilerek yaygınlaştırılacaktır.
® Üniversitemizde Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği geleneksel hale getirilecektir.
® Tüm öğrencilerimizin katılım sağlayabileceği sportif, kültürel ve sanatsal etkinlikler çeşitlendirilecektir.
® Ardahan Üniversitesi Spor Kulübü kurularak öğrencilerin çeşitli branşlarda aktif katılımı sağlanacaktır.
® Öğrencilere sunulan yemeklerin ve yemekhane hizmetinin kalitesi artırılacaktır.
® Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimizin mezuniyet sonrası kariyer gelişimlerini takip edebileceğimiz iletişim ve teknik alt yapıya dayalı bir bağ kurulacaktır.

FİZİKSEL ALTYAPIYA İLİŞKİN HEDEF VE POLİTİKALAR:
• Projesi ve inşaatı devam eden binalar (Yerleşke Camii, Aşık Şenlik Kültür Merkezi, Fakülte Binası ve Spor Kompleksi) ivedilikle tamamlanarak hizmete açılacaktır.
• Kampüs alanında müstakil “Merkez Kütüphane” binası inşa edilerek hizmete sunulacaktır.
• Güzel Sanatlar Fakültesi için müstakil ve özel mimariye sahip bir bina inşa edilecektir.
• İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin artan kapasitesine uygun yeni fakülte binası inşa edilecektir.
• Beden Eğitimi ve Spor, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik ile Sağlık Bilimleri Yüksekokullarının ihtiyaçlarına uygun müstakil binalar inşa edilecektir.
• Personel ve öğrenciler kullanımı için “Merkez Yemekhane” yapılacaktır.
• Öğrencilerimizin ve Öğretim Elemanlarının sosyal yaşamlarının çeşitlenmesi ve kaynaşmalarını sağlamaya yönelik ARÜ Sosyal Yaşam Merkezi ve ARÜ. Çarşısı (kafeterya, restoran, lokal, sinema) kurulacaktır.
• Kampüs içerisinde tüm personelimizin çocuklarının yararlanabileceği “ARÜ Yuva ve Anaokulu” hizmete açılacaktır.
• Kampüs Lojmanlarında ikamet eden personel için market hizmete sunulacaktır.
• Üniversitemiz kampüsü karşısında atıl durumda bulunan Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı kayak tesisleri Üniversitemize kazandırılıp, işler hale getirilerek öğrencilerimiz ve personelimiz başta olmak üzere tüm Ardahan halkının hizmetine sunulacaktır.

ARAŞTIRMA-GELİŞTİRMEYE İLİŞKİN HEDEF VE POLİTİKALAR:
• Ardahan İlimizin temel geçim kaynağı olan tarım, orman ve hayvancılık alanında “Eğitim, Araştırma-Geliştirme ve Uygulama Merkezi” kurulacaktır.
• Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) birimi destekleri arttırılarak, desteklemelerin objektif kriterlere göre yapılması sağlanacaktır.
• Üniversitemiz “Prof. Dr. Abamüslüm Güven Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı” geliştirilip akredite edilerek ilimiz geneline hizmet verecek yapıya kavuşturulacaktır.
• Üniversitemiz “Proje Ofisi” konu uzmanı teknik personel desteği ile daha etkili hizmet verir hale dönüştürülerek, TÜBİTAK, SANTEZ, Avrupa Birliği, SODES, Kalkınma Ajansı projelerine başvurular teşvik edilecektir.


SİNERJİ YARATMAYA İLİŞKİN HEDEF VE POLİTİKALAR:
• Ardahan ili yerel yönetimleri ile işbirliği içerisinde yöresel kalkınmayı destekleyici projeler geliştirilecektir.
• Üniversitemiz Proje Ofisi Ardahan ilinin doğal kaynaklarının ve diğer potansiyellerinin etkin değerlendirileceği projelerin yazılması ve yürütülmesine yönelik aktif hizmetler verecek şekilde yeniden düzenlenecektir.
• Kurulacak “Sürekli Eğitim Merkezi” ile ilimizdeki kurum ve kuruluşlarla (KOSGEB, Halk Eğitim Merkezi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü) ortak eğitim faaliyetleri planlanacaktır.
• Ardahan Üniversitesi Film Atölyesi, personel ve donanım eksiklikleri giderilerek, ilimiz ve bölgemizdeki özel ve kamu kurum-kuruluşlarına yönelik hizmet verecek şekilde yapılandırılacaktır.

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİNDE GÖREV YAPTIĞIM SÜRE İÇERİSİNDE TARAFIMDAN HAZIRLANAN VE YÜRÜTÜLEN PROJELER
1. Projenin Adı: “Renewable Energy Sources for Agricultural Vocational Education (RESAVE)” (Tarımsal Mesleki Eğitim için Yenilenebilir Enerji Kaynakları)
Projenin Amacı: Resave projesinin önceliği enerji alanında özellikle eğitim metodolojileri ve iş imkânları arasındaki bağlantıları oluşturmaktır. Çiftlik bazında çiftçilerin yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanabilmeleri için eğitimler verilecektir. Bunun yanında kırsal alanda rekabetçi ve sürdürülebilir kalkınma için yeşil ekonomi üzerinde durmaktadır. Eğitim tasarım süreci biyokütle ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yenilikçi ve kullanıcı dostu eğitim araçları ile fizibilite ve uygulamaları üzerinde olacaktır.
Destekleyen Kurum: Avrupa Birliği
Yürüten Kuruluş: Ardahan Üniversitesi
Proje Ortağı Ülkeler: Almanya, İtalya, Polonya, Slovakya, Yunanistan
Destek Miktarı: 243.000 Euro

2. Projenin Adı: Posof-Yurtbekler Köyü Meyvecilik Projesi:
Projenin Amacı: İlimiz Posof ilçesinde yetiştiricilik alanı gittikçe azalan “İçi Kırmızı Posof Elması (Badele)” ve “Cancur Eriği” ağaçlarının kaybolmaması için örnek bahçe tesis edilmesi, çiftçilere fidan dağıtılması ve eğitimler verilerek Posof meyveciliğinin canlandırılmasıdır.
Projedeki Görevi: Proje Yürütücüsü
Destekleyen Kurum: Kalkınma Bakanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı,
Yürüten Kuruluşlar: Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Posof Belediyesi
Destek Miktarı: 500.000 TL

3. Projenin Adı: “Improving the Queen Bee Production for a Sustainable European Beekeeping (Be(e) Smart)” (Sürdürülebilir Avrupa Arıcılığı için Ana Arı Üretiminin Geliştirilmesi) (Değerlendirme aşamasında)
Projenin Amacı: Arıcılıkta çok önemli bir yer tutan Ana arı yetiştiriciliği ve genel olarak arıcılık konusunda çiftçilere ve ilgililere eğitimler vermek yoluyla proje ortağı ülkelerde arıcılığı geliştirmek.
Destekleyen Kurum: Avrupa Birliği
Yürüten Kuruluş: Ardahan Üniversitesi
Proje Ortağı Ülkeler: Romanya, İtalya, Polonya, Yunanistan
Destek Miktarı: 300.000 Euro

4. TÜBİTAK’a Sunulan ve Değerlendirme Aşamasında Olan Uluslararası Ortaklı Projeler
1. 2553 - Pakistan Bilim Vakfı (PSF) ile İkili İşbirliği Programı Kapsamında; “İklim Değişikliğini Azaltmaya ve Sürdürülebilir Üretime yönelik Ekin Alanı Karbon ve Azot Yutakları ile Kaynaklarının Sayısal Tahmini ve Yönetimi” (Proje çalışma alanı Ardahan İli’dir.), Proje Bütçesi: 359248 TL
2. TÜBİTAK WATERWORKS 2015 ERA-NET COFUND PROJE ÖNERİSİ: “Ekin Alanlarına Ait Karbon ve Azot Döngü Dinamiklerinin Değiştirilmesi Neticesinde Yüzeysu Metabolizmasında Meydana Gelen Değişimlerin Havza Ölçeğinde Nicelleştirilmesi”. Proje Bütçesi: 300000 TL


03:03, 23.06.2016

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500