Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » SIXIRPETLİLER PİKNİKTE BULUŞTU

SIXIRPETLİLER PİKNİKTE BULUŞTU

 Fotoğraf

iknik şöleni büyük coşkuyla kutlandı.
İstanbul’da faaliyet gösteren Ardanın kadim köylerinden olan saman beyli (sıxırpet) köyü derneği köylüleri için çok anlamlı bir piknik etkinliği başlattılar.
Kuruluşu daha bir yılı doldurmayan Ayhan Öztürk’ün başkanlığını yaptığı dernek gurbetteki köylülerin örf, adetlerini yitirmeden, gelişen teknolojinin olumsuz yönlerine yenilmeden yaşamlarını sürdürmelerine önemli katkılar yapmaktadırlar.
Saman beyli işadamlarının de
steğiyle ve başarılı genç başkan Ayhan Öztürk’ün başarılı yönetimi saman beylilerin gurbete de kendilerini köylerindeymiş gibi hissetmelerine olanak sağlıyor. Halayların ve unutulmaya yüz tutmuş çocukluk oyunların yeniden yeni nesil çocuklara gösterildiği piknik çok renkli anlara tanıklık yaptı. İnternet ve şehrin bunaltıcı havasında geçmişe yolculuk yapan sıxırpetliler doyasıya eğlendiler.  HDP Parti Meclisi üyesi ve Halk müziği sanatçısı  Pınar AYDINLAR'ın da katıldığı piknik başkan Ayhan Öztürk’ün teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Çok sayıda, Paşaların, profesörlerin, doktorların, savcı, hakim ve mühendislerin yetiştiği samanbeyli köyün kuruluşu tam olarak bilinmeyen Hoçvan’ın kadim köylerindendir. MEHMET DOĞU AVŞAR-DOĞ
U GÜNEŞİ                         


12:41, 09.05.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500