Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan Kültür Evi’nden ARDAFED’e rest

Ardahan Kültür Evi’nden ARDAFED’e rest

 Fotoğraf

Ardahan Kültür Evi’nden yapılan basın açıklamasında; “Federasyon Yönetiminin tavırlarından dolayı Ardahan Kültür Evi olarak, tüzük gereği Yönetim Kurulu kararı ile Federasyon üyeliğimizden ayrılıyoruz” denildi.

Ardahan Kültür Evi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu, Güven Doğruyol tarafından kurulmuştur. Güven Doğruyol’un ardından yapılan kongre ile başkanlığa Yaşar Geler seçilmiştir. Bu kongrede Ardahan Kültür Evi de, İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu üyesi olmuştur. Yaşar Geler’in başkan olduğu dönemde, İstanbul Ardahan Kültür Evi’nden de bazı arkadaşlarımız, yönetimde yer almıştır.

Bundan kısa bir süre öncede Yaşar Geler, istifasını sunmuştur. Yaşar Geler’in istifası üzerine toplanan İstanbul Ardahan Dernekleri Federasyonu yönetim kurulunu, Yaşar Geler’in yerine kendi içlerinden Fakir Yılmaz’ı başkanlığa getirmiştir. Yönetim kurulunun yapmış olduğu bu görev dağılımı, yönetim kurulunun özgür iradesinin bir yansıması olarak kanun tüzük ve yönetmeliklere uygundur ve bunu kabullenmek gerekmektedir.  İstanbul’da Kurulu bulunan 123 derneğin 30’a yakın derneğinin katılımı ile hali hazırda faaliyette bulunan İstanbul Ardahan Dernekleri Federasyonun henüz derneklerinin 1/4 ‘nin katılımı gerçekleşmiş durumdadır. Derneklerin ¾ ‘ü iştirak etmemiştir. Katılım sağlamamanın gerekçesi ya Federasyon yeteri kadar anlatılmamış ya da yeteri irtibat kurulmamasından kaynaklanıyor. Federasyon ve Konfederasyon üyeliği Genel Kurulların kararı gerçekleşmektedir. Ardahan Dernekler Federasyona derneklerin üye olmamasının nedenlerinden bir tanesi de dernek yönetimlerinin federasyon mantığını yeteri kadar üyelerine aktaramaması ve genel kurul kararı çıkaramamasından kaynaklıdır. Geçmişte görev yapan federasyon kurucu ve yöneticileri federasyonun güçlenmesi yönünde ciddi çabalarının olduğunu, derneklere defalarca ziyarette bulunduklarını biliyoruz.

Federasyonun amacı derneklerin yetki alanına müdahale etmek, basın ve yayın araçlarını kullanarak dernekleri pasivize etmek değildir. Bu tavır Federasyonun güçlenmesinden sahiplenmesinden ziyade dağılmasını da beraberinde getirebilir.
İstanbul’da bulunan 123 Ardahan kökenli derneğin 53 tanesi Esenyurt ilçesinde bulunmaktadır. Esenyurt ilçesinde 53 dernek içerisinde 5 dernek Federasyon üyesidir. Yani %4’ü federasyona üye olmuştur. Esenyurt ilçesinde bulunan dernekler her ne kadar federasyona üye olmasalar da beraber hareket edebilen bir güç niteliğindedir.

Esenyurt il ve ilçe dernekleri Ardahan Kültür Evi Kompleksinde tek çatı altında bulunmaktadırlar. İstanbul’da bulunan 20 Ardahanlı muhtarın 15 tanesi Esenyurt ilçesinde seçilmişlerdir. İstanbul’da bulunan toplan 21 Belediye Meclis Üyesinin 6 tanesi Esenyurt İlçesinde seçilmiştir. İstanbul’da bulunan Ardahanlıların nüfusuna yarıya yakını Esenyurt İlçesinde ikamet etmektedir. Bu veriler göz önüne alındığında Ardahanlılar açısından Esenyurt önemli merkezdir. Doğal olarak da Merkezi örgütlenme birimi olan Federasyon açısından da Esenyurt göz ardı edilecek bir bölge değildir.  Ne yazık ki merkezi Şişlide bulunan ve yeteri kadar Esenyurt derneklerine hitap edemeyen Federasyonumuzun son zamanlarda basın aracılığı ile bu kuruluşlarımızı küçük düşüren, yetkilerine müdahale eden, toparlamak yerine koparmaya çalışan bir tutum içerisine girmiştir.  Federasyon Yönetiminin bu tavırlarını sürdüğünden dolayı Ardahan Kültür Evi olarak tüzüğü gereği Yönetim Kurulu kararı ile Federasyon üyeliğimizden ayrılıyoruz.
  İSTANBUL    ARDAHAN KÜLTÜR EVİ
YÖNETİM URULU


12:53, 27.01.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500