Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞKAN DEMİRCİ’DEN BASIN MENSUPLARINA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

BAŞKAN DEMİRCİ’DEN BASIN MENSUPLARINA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 Fotoğraf

Ankara’dan dönen Ak Parti İl Başkanı Yusuf Demirci İl binasında basın mensuplarına gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı.

Demirci bakanlıklar düzeyinde yapılan temasların meyvesinin verildiğini kaydetti.

Kura nehri Ardahan için büyük bir nimet

Dünyada bir şehir yotur ki için de bir nehir geçsin ancak bu nehirin nimetlerinden o kent faydalanmasın, diyen Demirci, Kura nehirinin Ardahan için büyük bir nimet olduğunu vurguladı.

Aziziye kışlası ile Askeriyenin bütün ilişkisi kesilmiş. Aziziye kışlası artık sivilde. Diyen Demirci,  ‘’kışlanın  Bir bölümü, üniversiteye, bir bölümü ise özel idare ile belediyeye vermeyi düşünüyoruz. Ancak yine de  bunun doğru olacağını düşünmüyorum. Aziziye kışlasının tamamen halka açık bir alan olarak Belediyenin yapacağı projelere emanet edilmeli. AB ilgili korkunç paralar var AB hibelerinden faydalanarak burayla ilgili Turizmin gelişmesi bağlamında güzel bir proje hayata geçebilir. Abdullah Gül Parkından tutun kaleyi de içine alacak şekilde, Kura Nehri ve kışlayı da birleştirdiğimizde muazzam bir proje ortaya çıkacaktır. İşte bu Ardahan’ı şirin ve yaşanılır kent yapacaktır. O gün göçü tersine çevirmeyi başarabileceğiz. Ayrıca Ardahan’ın göz bebeği Hasan Sabri Kışlası da Belediye ye geçmek üzere. İçinde eski askeri hastanenin bulunduğu bu alan tarihi bina dışında tamamen yıkılacak ve park ve bahçeleriyle muhtelif yerlere yapılacak işyerleriyle Ardahanlıların nefes alacakları bir yer haline gelecektir.

Hasan sabri paşa kışlası da belediye ye geçmek üzere oradaki tarihi bina muhafaza edilerek şehrin göz bebeği konumunda ki bu alan ile ilgili yapılacak proje Ardahan’ımıza ayrı bir güzellik katacaktır.

ARDAHAN’ A KURULACAK OLAN ÇAĞRI MERKEZİNE 500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

İlk il başkanı olduğumda çevre ilerde olmasına rağmen Ardahan’da bulunmayan çağrı merkezi için girişimlerde bulundum. Ancak malum seçimler ve siyasi çalkantılar bu işi geciktirdi. Bununda sözünü maliye bakanımızda almış bulunmaktayız. Yapılacak olan çağrı merkeziyle birlikte Ardahan nüfusuna kayıtlı 500- 600 kişi işe alınacak bu da işsizliğin giderilmesi bağlamında önemli bir adım olduğu düşüncesindeyiz. ’Şeklinde konuştu.

ÇILDIR ADLİYESİ GERİ GELİYOR
Başkan Yusuf Demirci açıklamalarına devam ederken, telefonu çalındı telefonun ucundaki ses Milletvekili Orhan Atalay’ın sesiydi ve Adalet Bakanıyla görüştüğünü artık Çıldır Adliyesinin geri gelmesinin önünde hiçbir engelin kalmadığı müjdesi geldi.

İÇ GÜMRÜKLEME ÇILDIR İLÇESİNE KURULACAK
Demirci, Ankara temasları sonunda elde etikleri en büyük kazanım olan iç gümrüklemeyi çıldır ilçesine kurmayı uygun bulduklarını belirti.


04:20, 09.01.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500