Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN DERNEKLER FEDERASYONUNUN ARDAHANLI İŞ ADAMLARI BULUŞMASI

ARDAHAN DERNEKLER FEDERASYONUNUN ARDAHANLI İŞ ADAMLARI BULUŞMASI

 Fotoğraf

Gazeteci Fakir Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, ARDA/FED Başkan Vekili Mahmut Şenel’in yanı sıra ARDA/FED Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri  Yener Bayrakçı, Ramazan Tan, Sıtkı Dursun, Hafız Öztürk, Mutessim Sarıkaya’nın ev sahipliğini yaptığı ‘Ardahanlı İşadamları Buluşuyor-2’ adlı kahvaltılı toplantısı, daha önce 1 ncisinin yapıldığı Şişli Marrıott Hotel’de bir araya gelindi.

**ARDA/FED ARDAHANLILARIN BULUŞTUĞU MERKEZDİR..
Aralarında; Ardahanlı olan İSTOÇ Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemal Bay, Fox TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’ün de bulunduğu ‘Ardahanlı İş adamları Buluşuyor-2’ adlı toplantıda, Ardahanlıların güçlü bir lobi oluşması için bu tür buluşmalarla sık sık bir araya gelmesi gerekliliğine dikkat çekildi.
Bunu da;  Artık Ardahanlıların Buluşma Merkezi konumunda olan ARDA/FED’in öncülük yapması gerektiğinin altı çizildi.

**ARDAHAN RÜYAMIZA GİRİYOR..

Toplantıda bir konuşma yapan ve amaçlarının ne olduğunu Ardahanlı İşadamlarına anlatan ARDA/FED Genel Başkanı Gazeteci Fakir Yılmaz, ‘Ardahanlıların artık ayakları üzerinde duran iş adamları, bürokratları, aydınları ve siyasetçilerinin olduğunu, ARDA/FED olarak bizlerde bu gücü grup, grup bir araya getirip, daha sonra tüm grupları buluşturup, gelişmişlikte birçok vilayetin alt sırasına olan Ardahan’a, bölgeye ve akabinde tüm ülkeye pozitiv anlamda yansıtmak gerektiğine inanıyoruz. Ve diyoruz ki; “Gelin Biz Ardahanlıyız’ diyerek bu gücü hep birlikte sağlayalım” dedi.
Toplantıya katılan ve bu toplantıya katkı sunan Ardahanlı İşadamları İmdat Tatar ile Zafer Hançer, e daha önceki toplantıyı üstlenen Ali Rıza Nasıroğlu’nun yanı sıra Nihat Çelik, Üzeyir Engin, Kemal Can, Erdinç Koçak, Uğraş Çiftçi, Veysel Karatay, Özgür Polat, Taşkın Karakoç, Şener Aydemir, Alican Gökçe, Ahmet Kaya, Ercan Yıldız, Alpay Kaya, Erdinç Koçak, Ömer Şenel, Hakan Ulutaş, Attilah Karaca Öztürk, Kutluhan Akçay,  Erdoğan Yücel kendilerini tanıttıktan sonra yaptıkları konuşmalarında, Ardahan’ın rüyalarına girdiğini ve bunun da Ardahan sevdasından kaynaklandığını belirttiler.

**BİR ÖNCEKİ TOPLANTIYI ARATMADI..

Ardahanlıların dünya kenti İstanbul’da ve ülkede güçlerini birleştirip, güçlü bir lobi oluşturması gerekliliğine dikkat çekilen, ‘Ardahanlı İşadamları Buluşuyor-2’ adlı toplantı  tüm siyasi partilere, basın ve medya ya, stk’lara vede taraflara yönelik yapılan sağduyu çağrılı sonuç bildirgesinin yayınlandığı ‘Ardahanlı İşadamları Buluşuyor-1’ adlı toplantıyı aratmadı.
Daha önceki toplantıya katılan Ardahanlı İşadamları Ali Rıza Nasıroğlu ve Turgay Öztürk, Turgut Bozkurt, İbrahim Şener, Av. Cansever Korkmaz, Zafer Hançer, Taner Badem, Birdal Çavdar, Ertan Bulut, Osman Avşar, Togay Çoban, Turgay Akpınar, Yılmaz Kızılharaba, Mahir Sural, Ertan Hamitoğlu, Emsire Yeni, Özdemir Aydın, Casim Yılmaz ve Yücel Hışır gibi Ardahan lobisiyle ilgili görüşlerini dile getirdiler.
ARDA/FED Yöneticileri ve Ardahanlı İşadamları; Ardahanlı işadamları bu grupların zaman içinde bir araya gelip, Ardahanlı İşadamları ve Sanayiciler Derneği, Vakfı ya da Birlikteliği adı altında güçlü bir lobi haline gelmesi için her Ardahanlıyım diyene görev düştüğünü işaret ettiler.
Ardahanlı Gazeteciler Yusuf Şit, Erkan Sarıkaya, Gürbüz Küpeli ve Suat İncedere’nin de katıldığı Ardahanlı İşadamları Buluşuyor-2 adlı toplantı, ‘Sen Ardahanlısın’  sonuç bildirgesi yayınlandıktan sonra, Ardahan Dernekler Merkezinde devam etti.
Daha önceki toplantıda olduğu gibi bu toplantıya katılan işadamları,  ADRA-FED Başkanı Fakir Yılmaz ve yöneticileri tarafından Ardahan’ın 5 ilçesini yansıtan tablolar hediye edilerek, toplantıya katılan konuklara teşekkür edildi.
                                         
26/127215 Cumartesi Günü Düzenlenen ‘Ardahanlı İşadamları Buluşuyor-2’ adlı toplantının sonuç bildirgesidir..

**SEN ARDAHANLISIN!

**Saygın İş adamlarımız..
Geçmişte Tek il olan Kars, Ardahan Iğdır 27 Mayıs 1992 Yılında Biri birinden ayrılarak Üç İl olmasına rağmen bölge illerinin gölgesinden bir türlü kurtulamayan bir İlimizdir ARDAHAN
Kürt, Türkü, Alevi ve Sünnüsüyle, Gürcüsü, Çerkez, Malak anıyla birlikte yaşayan Türkiye’nin gerçek mozaiğidir Ardahan.

**Saygı değer Ardahanlı İş adamlarımız..
Kendi Başımıza il olmamıza rağmen özellikle İstanbul’da büyük nüfusa sahip olmamıza rağmen halen Ardahan’ın bağımsız bir il olduğunu kabullenemeyişimiz ya da diğer illerin iş adamlarından ve siyasetçilerinden beklentilerimiz Ardahan kimliğinin hep kullanılmasına ve ikinci plana atılmasına vesile olmuştur.
İl olduğumuz günden beri özellikle İstanbul’da Ardahan ismiyle kurulan, sözde Ardahan kimliğini ön plana çıkaracak, Ardahan camiasının birlikteliğini sağlayacak olan İstanbul Ardahan İl Dernekleri de bir türlü diğer komşu iller kimliğinden kurtulamayarak, adeta Ardahan ve Ardahanlıları bu illere peşkeş çekercesine KAI’ler adı altında toplanıp, Ardahan e Ardhanlıları tanımayan, onların sorun ve sıkıntılarına eğilmeyen diğer siyasilere hizmet etmektedirler.
KAI derneklerine, vakıflarına baktığımız zaman Ardahanlı siyasetçilerin önünün kesildiğini, İş adamlarımıza destek verilmediğini, Ardahanlı fakir-fukara çocuklarının görülmediğini, Ardahanlılara hiçbir alanda katkı sunulmadığını ve Ardahan birlikteliğinin de parçalanmasının biz zati bu kurumların içinde bulunan Ardahanlılara yaptırıldığını açıkça görebilirsiniz.

**Saygı değer Ardahanlı iş adamlarımız..

İstanbul’da bir güç olmamızı, kendi siyasilerimizi çıkarmamızı, iş adamlarımızın önündeki engelleri aşmamızı, ihtiyaç sahiplerine ilk elden ulaşmamızı, kendi kimliğimize sahip çıkmamızı istediğinizi biliyoruz.
İşte bunları gerçekleştirmenin lokomotifi olmaya aday olan Ardahan Dernekler Federasyonu ise bunun asıl enerji gücüde siz Ardahanlı İşadamlarısınız..
Sizler bu gücü birleştirip, Ardahanlı İşadamlarımız, Ardahanlı İşkadınlarımız adı altında ARDA/FED bünyesindeki İş adamları konseyini , derneğini, vakfını oluşturup, Ardahanlı iş adamlarını güçlü bir lobi haline getirbilirsiniz.
Böylece;
1) İstanbul’daki işadamlarımızın tamamını tek çatı altında toplamış olursunuz.
2) Kuracağınız birliktelikle büyük projelere imzalar atabilir, üniversiteler bitirmiş, işsiz gençlerimize sahip çıkabilir, onları topluma faydalı insanlar olarak yetiştirebilir, onların enerjisinden faydalanıp, onları kendi bünyelerinizde değerlendirebilirsiniz.
3) Dernekleri kullananları denetleyebilir, toplumsal çıkarlarımızı bireysel çıkarlarına heba edenlerden, toplumu kutuplaştıranlardan hesap sorabilirsiniz.
4) İstanbul’da ki Ardahanlıların Ardahan Dernekler Federasyonu çatısı altında güçlü bir lobi oluşturmasına katkı sunabilir, Ardahan kimliğinin başkaları tarafından kullanılmasına engel olabilirsiniz.
Ardahan Dernekler Federasyonu üst çatı olarak Ardahanlı iş adamlarımızın birlikteliğinde büyümeli, güçlenmeli ve iş adamlarımızın önündeki siyasi ve bürokratik engelleri aşmalı, onların rahat hareket etmelerini sağlamalıdır.
Ardahan ismiyle yola çıkan, Ardahan sevdalısı olduğunu söyleyen dernek başkanları gerçekten Ardahan ve Ardahanlılar için bir şeyler yapmak istiyorlarsa Ardahan Dernekler Federasyonuna katılıp, destek vermeli katkı sunmalıdır.
Ardahan İşadamları ve Ardahan Kamuoyuounu çok iyi bilmeli ki; Artık Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.. Özellikle Ardahan kimliğini kullanan dernekler ve dernek başkanları ya Ardahan Dernekler Federasyonu çatısı altında birleşip, bir güç olarak Ardahanlılara katkı sunacak ya da Ardahan ismini kullanmadan gidip başka illerin birlikteliğinde bulunacak..
Ardahan Dernekler Federasyonu Ardahanlıların ismini kullanarak, Ardahanlıları başka illere ve siyasilere peşkeş çekenleri, toplumu kullanarak siyasi ya da ekonomik güç sağlayanları da zaman için de Ardahan toplumuna gerektiğinde isim isim açıklayacaktır.
Saygılarımızla..

Ardahan Dernekler Federasyonu


08:24, 27.12.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500