Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN’NIN BÜYÜK RÜYASI GERÇEKLEŞİYOR

ARDAHAN’NIN BÜYÜK RÜYASI GERÇEKLEŞİYOR

 Fotoğraf

Açıldı açılacak denilen  Çıldır Aktaş Sınır Kapısı,nihayet Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu´nun katılımıyla açılıyor.

Bu Kapının açılması Ardahan’nın büyüyüp gelişmesi için hayati derecen önemli bir kapı. Daha önce ki hükümetler döneminde Ermenistan’a yakınlığı nedeniyle, Azerbeycanı küstürmemek için açılmıyordu.Ancak Adahan AK Parti Milletvekili Orhan ATALAY’ın AKTAŞ olmasa Ardahan’da göçün önünü alamayız mantığıyla olaya yaklaşması AK Parti hükümetini ve dönemin Başbakanı Erdoğanı ikna etmeden en büyük olgu olmuştur.

  Ardahan Çıldır Aktaş Sınır Kapısı; Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve 100 TSO Başkanlarının katılımıyla 18 Ekim Pazar günü açılıyor.
Yap-İşlet Devret modeli ile TOBB tarafından modernizasyonu gerçekleştirilen Dilucu Gümrük Kapısı da 19 Ekim Pazartesi günü yoğun bir katılımla açılıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci şunları söyledi; ‘’18 Ekim 2015 Pazar günü resmi açılışı yapılacak olan Aktaş sınır kapısı, Türkgözü sınır kapısından sonra, Ardahan’ın Gürcistan’la sahip olacağı ikinci sınır kapısı olacaktır. Bu sınır kapısı, modern altyapısı ile ülkemizin üçüncü büyük sınır kapısı olacaktır. Aktaş sınır kapısının açılması, hem Gürcistan’la olan dış ticaretimizi önemli ölçüde artıracak, hem de Azerbaycan başta olmak üzere Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetleri ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerde büyük bir açılımın yaşanmasını sağlayacaktır. Bu kapının açılmasının etkilerinin üç ayrı düzlemde; yerel, ulusal ve uluslararası düzeylerde ele alınması gerektiğine inanıyorum. Yerel düzeyde, bu sınır kapısı Ardahan ekonomisini şahlandırma potansiyeline sahip bir kapıdır. Ulusal düzeyde, Türkiye’nin gelişmeye en çok ihtiyaç duyan TRA2 bölgesine ciddi bir sosyo-ekonomik hareketlilik getirecektir. Aktaş sınır kapısının açılması, ilimiz, ülkemiz ve bölgemiz için olağanüstü derecede olumlu ve fırsatlarla dolu bir açılış olacaktır. İnanıyorum ki yalnızca birkaç yıl içinde, bu kapının açılışı hem Ardahan hem bölge ekonomisinde ciddi bir hareketlenme doğuracaktır. Aktaş sınır kapısının açılışının şimdiden, Ardahan, ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.’’dedi

       Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ardahan Çıldır Aktaş Sınır Kapısı ve modernizasyonu gerçekleştirilen Dilucu Gümrük Kapısının açılışı için 18 Ekim Pazar günü Türkiye´nin 100 Ticaret ve Sanayi Odası ( TSO ) Başkanıyla birlikte özel uçakla Kars´a geliyorlar.

     Pazar günü saat 10.00´da Kars Harakani Havalimanında olacak olan heyet karayoluyla Ardahan´a geçecek.
. Bir süre Ardahan´da kalacak olan Aşçı ve Hisarcıklıoğlu karayoluyla Kars´a dönecek. Hisarcıklıoğlu geceyi Kars´ta geçirecek Bakan Aşçı ise Ankara´ya dönüş yapacak.

AKTAŞ SINIR KAPISI´NIN ÖNEMİ
Aktaş Sınır Kapısı, Kafkasya´ya farklı bir hareket, farklı bir ekonomik canlılık kazandıracak. Bu kapı, bölgeye artık çok ciddi bir hareket getirecek. Bu bölgede ciddi anlamda bir hareketlilik başlayacak. Özelikle de Sarp Sınır Kapısı´ndaki yükü de hafifletmiş olacak. Türkiye´nin üçüncü büyük Sınır Kapısı olacak olan Çıldır Aktaş Sınır kapısı Gürcistan üzerinden Türki Cumhuriyetler ve Orta Doğuya açılacak en önemli ticaret noktası olacak. Son derece stratejik öneme sahip olacak olan Aktaş Sınır Kapısı ile gerek bölge ekonomisine gerekse ülke ekonomisine büyük katkıların sağlanması hedefleniyor.


08:23, 15.10.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500