Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ÖZTÜRK YILMAZ RÜZGÂRI KAYALIKLARA GÖMÜLDÜ

ÖZTÜRK YILMAZ RÜZGÂRI KAYALIKLARA GÖMÜLDÜ

 Fotoğraf

Bu CHP’ nin kaderimimdir nedir Ardahan için bir türlü doğru bir aday gösteremediler gitti. Hdp’ ye kaptırdıkları vekilliklerini geri almak için ta uzaklarda getirdikleri eski büyükelçi Öztürk yılmaz bile bunların yarasına merhem olmayacağa benziyor.
İlk başlarda ben bile ümitlendim bak şu CHP’ye sonunda doğru adayı gösterdiler galiba diye, manşetten haber yaptım ‘’öğütün tahrip ettiği CHP’yi yılmaz onardı ‘’diye…
Yanılmışım işin içini incelediğimizden yılmazında öğüten bir farkı yokmuş. Tipik bir CHP zihniyetiyle karşılaştık. Kendilerinden olmayan hiç kimseye tahammülleri yokmuş meğer. Hata bu durum Ardahan’da  öylesine tehlikeli bir hal almış ki CHP’liler CHP’li esnafın dışında başka esnaftan alış veriş bile yapmıyorlar. CHP’li restoranlardan, kafelerden, kıraathanelerden, konfeksiyonlardan ve berberlerden v.s ..
CHP’nin ve öğütün giremediği Hoçvan’a belki yılmaz girer o vatandaşların gönlünü alır belki diye düşünmüştüm ama yanılmışım. Öztürk yılmaz hemen hemen Ardahan’ın bütün köylerini ve ilçelerini ziyaret etti. Ancak bayram gününde bile Hoçvan’ın hiçbir köyüne ayak basmadığı görüldü. Yine de kendisini yadırgamıyorum nede olsa memlekete yılar sonra geliyor. Hatırladığı tek şey ova spor. Tamamıyla Ardahan’a yabancı bir insan, politikaya ise yeni giriyor. Bu bakımda empati yapmak lazım. Ancak il ve ilçe başkanları yani CHP’nin Ensar darbesiyle iş başına gelen CHP yönetimi de mi bunları idrak edemiyorlar acaba yoksa amaçları bunu da itibarsızlaştırıp tekrar öğüte yol mu açmak istiyorlar.
Öztürk yılmaz CHP için bir şans idi, yıllar önce CHP’den başka hiçbir partiye oy vermeyen Ardahanlı Kürtler bu dönem CHP’ye oy verebilirlerdi belki  ancak CHP zihniyeti bu şansıda heba etmek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Küskün ve kırgın Kürt seçmenin  kalbini onarmak yerine iyice  ötekileştirmeye çalışıyorlar bunu hiçbir akıl ve mantıkla izah edemezler. Büyük bir bilgi birikimine ve vizyona sahip olduğunu düşündüğümüz Öztürk yılmaz beyde benim gibi bir çok vatandaşı şimdiden hayal kırıklığına uğratmış vaziyete.
Yeni ve başarılı bir kadroyla yolla devam etmesi düşünülen yeni kan ve yeni heyecan Öztürk yılmaz, eski ve başarısızlığı tescil edilmiş bir kadroyla yoluna devam etmeyi tercih etti. Bunun yorumunu ise siz değerli okurlarıma bırakıyorum. Taktir sizin. Hepinize iyi bayramlar.
                                                                                                                                                                                Mehmet AVŞAR


06:27, 27.09.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500