Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ''ARDAHAN'I ÖZLEMİŞİM''

''ARDAHAN'I ÖZLEMİŞİM''

 Fotoğraf

Erdoğan konuşmasının başında halka hitap ederken ‘’Ardahan özlemişiz be!’’ diyerek başladı.
İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın konuşmasında satırbaşları;
‘’Burada Ardahan’ın tüm ilçelerinde ve köylerindeki tüm kardeşlerime sevgilerimi yoluyorum Ardahanlı birliğin, kardeşliğin, kadir kıymeti çok iyi bilendir. Burada Türküyle, Kürdiyle, Azeri’siyle, Çerkez’iyle herkesi  yani yaratılanı yaradan dan   ötürü sevdik. 78 milyon arasında ayırım yapmadık.  Kimse kimseden üstün değil. Cumhuriyet tarihinde bu güne kadar en büyük yatırımları biz yaptık. Dörde, beşe katladık.  Bu ülkenin insanını geleceğe biz hazırladık. Hazırlamaya da  devam ediyoruz. Ardahan da payına düşeni bizim dönemde aldı. Yaptığımız yatırım 3 katrilyon yüz milyondur. Ardahan’ı gerçek bir il yaptık. Ulaştırmada 1 katrilyon yüz trilyon, enerjide 266 trilyon, altyapıda 260 triyon , gıda , tarımda ve hayvancılıkta 225 trilyon yaptık. Sosyal hizmetlerde 1 96 trilyon, köydeş 131 trilyon, milli eğitimde 171 trilyon yaptık, çevre ve şehircilikte 171 trilyon, toplu konuta 153 trilyon  ve üniversiteye 138 trilyon yatırım yaptık, sağlıkta 82 trilyon,  orman ve su işlerinde 72 trilyon, gençlik ve sporda 53 trilyon toplamda 3 katrilyon 100 trilyon yatırım yaptık. Bir zamanlar Ardahan Karsın ilçesiyken, şimdi gerçek bir il konumunda .  bu  gün Ardahan üniversitesinin 4 bin öğrencisi var. 62 bin  bölünmüş yol yaptık. Ardahan’ı tarım ve hayvancılık destekleriyle güçlendirdik. Önümüzdeki günlerde Ardahan’ı 2023 hedeflerine hazırlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye yarın tarihinin önemli bir seçimini yapacak. Bir tarafta yeni Türkiye var, diğer tarafta yerli yabancı medyasıyla eski Türkiye var. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak benim safım tatbiki milletimin yanıdır. Milletime doğruları anlatmak benim görevimdir. Beni eleştiren muhalefet liderlerine beş koyun verin beşin ide kaybeder gelirler. Başbakanlığa geldiğimde devlet memuruna borçluydu hepsini ödedik. Kardeşlerim geçmişsimizde CHP’nin izi var onlar yüzünde kötü günler yaşadık. Kılıçdaroğlunun SSK’nın döneminde yaşadıklarımızı unutmadık. Yabancı basında bir gazete tam Batılaşmammış yoksul Anadolu halkı bu ülkeyi yönetemez. Sen kimsin benim ülkem hakkında fikir yürütüyorsun. Bu gün IMF’ye borç verir durumuna geldik. Eskide kapısı önünde el pençe divan durduğumuz IMF ye hâddini bildirdik. Geçmişte aciz yöneticiler yüzünde onlara muhtaç olduk. Onlar Türki’ye Türklere bırakılamayacak kadar önemli ülke diyorlar. Bizim kendi ülkemizi yönetmemize izin vermeyeceklerini söylüyorlar. Kendi ülkeni, kendin yöneteceksin yani sen yöneteceksin. Artık uçağını, tankını, gemisini üreten bir Türki’ye var. Türkiye’nin önünü kesmek için seçimleri işaret ediyorlar. ’şeklinde konuştu.
İş bilenin kılıç kuşananın
Konuşması sık sık tezahüratlarla kesilen Erdoğan, Kılıçdaroğlun  karsttaki konuşmasında et balık kurumunun et-süt kurumuna dönüştüreceğini söylemesinin ülke meselelerinden ne kadar uzak olduğuna vurgu yaptı. Kendilerinin bunu yaptığını dile getirerek Kılıçdaroğlu’nun bundan haberi bile olmadığını söyledi. Kılıç daroğlu’nun harçları kaldıracağız sözüne karşılık zaten kendilerinin harçları kaldırdığını söyledi.
Erdoğan, bağımsız adayları  kast ederek bağımsıza oy vermenin akıl işi olmadığını, bağımsızın memlekete hangi hizmeti  getirecek  kudrete  sahip olduğunu vurguladı.

Ardahan için çalışmalarımız sürüyor.

- Ahıska Türkü kardeşlerimiz için şu anda bir çalışma yürütüyoruz. Dünyanın 9 ayrı ülkesinde 500 bin civarında Ahıskalı Türk kardeşimiz yaşıyor. Biz onların 24 binine vatandaşlık verdik.

- Türkiye'nin seçimle gelmiş Cumhurbaşkanı olarak benim safım milletin yanıdır.

''SEN KİMSİN TERBİYESİZ''

- Bir İngiliz gazetesi bu seçim için ,'tam batılılaşmamış yoksul Müslüman ülkelerin kendini yönetmesine izin verilemez' yazısı yazmış. Sen kimsin ya, sen kimsin terbiyesiz. Türkiye artık vandalların egemen olduğu bir ülke değil.

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALIYORLAR

- Erdoğan Pazar günü istediğini alırsa durdurulamaz olacak' diyorlar. Erdoğan diyerek benim şahsımı kastetmiyorlar. Asıl durdurulamaz dedikleri Türkiye. Bir de Alman gazetesi var. İstanbul'daki 3.Havalimanını'n temelini attık ya bunlar kudurdu. Maliyeti 12 milyar avro. Yılda 150 milyon yolcu gidip gelecek. 25 yıllığına onlara kiraladık. Fakat 25 yılda ne kadar kira ödeyecekler biliyor musunuz? 22 milyar avro. İş bilenin, kılıç kuşananın.

İHANET EDEN VAR MI?

- Yarın sandık başına gidiyoruz ben inanıyorum ki vatandaşlarımızın sorumluluğu çok ağır ve bu sorumluluğu yerine getirecek. Bir dış basın şunları yazmış 'Tam batılaşmamış yoksul Müslümanların kendilerini yönetmelerine izin verilemez' sen kimsin terbiyesiz. Haddini bil! Siz kim bu yetkiyi verdi

- 12 yıldır milli irade vurgusu yapıyorum bu ülkeyi sen yöneteceksin Ardahanlı kardeşim yönetecek 12 yıldır bunun mücadelesini verdik. Kardeşlerim artık insansız hava aracı yapan bir Türkiye var daha da ileri gidiyoruz. Kendimizi yönetmemize izin vermeyeceklerini söylemekle kalmıyorlar 'Eğer Erdoğan pazar günü kazanırsa durdurulamaz olur' diyorlar Erdoğan diyerek sanmayın benim şahsımı kastettiklerini burada Türkiye'yi kast ediyorlar.

- Türkiye'nin eli Filistin'de, Irak'ta, Suriye'de, Myanmar'da, Açe'de bundan rahatsız oluyorlar

- New York Times denen bir gazete 1896'da Sultan Abdulhamit'e, sonra Menderes'e, sonra Özal'a. Şimdi aynı gazete bana kin kusuyor Bakın bu 4 ismin içerisinde bu millete ihanet eden var mı? Yaptıklarımız ortada. Bunlar durup dururken olmadı birileri soydu biz eser ortaya koyduk.

- Bir başka dergi de bizi, yani durdurmanın eş başkanlarının partisini destekleme yolundan geçtiğini söylüyor. Bunlar benim üzerimden Türkiye'yi hedef alıyorlar. Ana muhalefetle, bölücü örgütün güdümündeki parti, milliyetçi parti ve Pensilvanya'yı bir araya getiren şey ne?

- Bizim Kabemiz Mekke'dir bizim başka kabemiz yok.

- Türkiye yarın bu tezgahı kuranlara bir kez daha haddini bildirecek mi?

- İnşallah millet olarak bu imtihanı başarı ile geçip 2073 vizyonu doğrultusunda başarı ile yürümeye davam edeceğiz. Bu milleti ayakta tutan milli ve manevi değerleridir. Ne diyor terör örgütünü arkasına alan parti Diyaneti kaldıracağım, anamuhalefet lideri ne diyor imam hatipleri kapatacağım. Sonra ben demedim diyor ya beyannamende var. Müslüman bir ısırıldığı delikten ikinci defa ısırılmaz.

TELEFONLARIMA NEDEN CEVAP VERMİYORSUN?

- Dün Diyarbakırda olanlar hiç bir partiye yönelik değil. Bu seçimlere gölge düşürmek için provokatif bir eylem. Ölenlere rahmet diliyorum. Ben dün akşam eş başkanı aradım telefonlarıma çıkmıyor niye çıkmıyorsun? Bak o kadar uzakta. Ben insani görevimi yapayım dedim. Cumhurbaşkanlığı makamından açıklama yapıldı.

- Millet barajı aşsın diyorsa aşar, aşmasın diyorsa aşmaz. Milletin iradesine saygı duyacaksın bu kadar basit.


- İnşallah millet olarak bu imtihanı başarı ile geçip 2073 vizyonu doğrultusunda başarı ile yürümeye davam edeceğiz. Bu milleti ayakta tutan milli ve manevi değerleridir. Ne diyor terör örgütünü arkasına alan parti Diyaneti kaldıracağım, anamuhalefet lideri ne diyor imam hatipleri kapatacağım. Sonra ben demedim diyor ya beyannamende var. Müslüman bir ısırıldığı delikten ikinci defa ısırılmaz.


06:21, 06.06.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500