Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Bilim adamları Çıldır’da buluştu

Bilim adamları Çıldır’da buluştu

 Fotoğraf

Türkiye'nin tanınmış profesör ve doktorları Ardahan'ın Çıldır ilçesinde bir araya geldi. Büyük çoğunluğu Karslı, Ardahanlı ve Iğdırlı bilim adamlarından oluşan grup, Ardahan'ın Çıldır ilçesinde Prof. Dr. Yusuf Bayraktar, ev sahipliğinde, turistik Taşkonak Tesisleri konferans salonunda bir araya gelerek bilgi, beceri, deneyim ve tecrübelerini paylaştılar.



Play Video
Programa Ardahan İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Askeroğlu ' da katılarak Ardahan'da sağlıktaki gelişmeleri anlattı, Dr. Askeroğlu, son yıllarda Ardahan'da sağlık alanında ciddi gelişmelerin kaydedildiğine değinerek doktor ve sağlık çalışanlarının sayısının yeterliliğine dikkat çekti. Askeroğlu, ayrıca sağlıktaki araç ve ekipmanın da mevsim koşullarına göre lastiklerinin ve paletlerinin değiştirildiğini en ücra köy Yaylası'na kadar hizmetlerin sorunsuz bir şekilde götürüldüğünü belirtti. Prof. Dr. Yusuf Bayraktar, ise 'Bilimde Dogmalar, konusunu işlerken, Engelli Üniversitesinde Erol Taşdemiroğlu, engelsiz yaşamı anlatı. Jinekolojide Güncel Gelişmeler konusunda deneyimlerini paylaşan Prof. Dr. Murat Naki, 'Robotik ve Laparoskobi Cerahi' konusunda bilgi verdi.

KIZIL TİLKİ VE BAŞI BOŞ KÖPEKLER HASTALIK SAÇIYOR

Konuşmacılar, bir yanda memleketin kalkınması için neler yapılması gerektiğini masaya yatırırken, bir yandan da coğrafyaya bağlı mevcut sorunları dile getirerek çözüm yollarını anlatılar. Kars, Ardahan ve Iğdır coğrafyasında daha çok Kızıl tilki ve başı boş köpeklerin varlığına değinerek, kontrolsüz bir şekilde hastalık yaydıklarına dikkat çektiler. Dünya Sağlık Örgütü desteklerinden yararlanmak gerektiğine dikkat çeken konularında uzman konuşmacılar, köpeklere köy köy gezilerek ilaç verilmesi tavsiye edildi. Ayrıca yörede çok üretilen başta Cecil ve kaşar peyniri olmak üzere hiçbir yöresel peynirden hastalık bulaşmayacağını anlatarak vatandaşların korkmaması gerektiğini ifade ettiler.


08:52, 19.08.2024

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500