Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Vali Hayrettin Çiçek: Memleketinizde bir yuvanız olsun

Vali Hayrettin Çiçek: Memleketinizde bir yuvanız olsun

 Fotoğraf

Vali Hayrettin Çiçek: Memleketinizde bir yuvanız olsun

Vali Hayrettin Çiçek, Çıldır Göl Festivali ve Aşık Şenliği Anma etkinliğine katıldı. Vali Hayrettin Çiçek, gurbette yaşayan Ardahanlılara baba ocağına sahip çıkmalarını istedi.

Mehmet Avşar

Şenliğe katılan vatandaşlara  hitaben bir selamlama konuşması yapan Vali Hayrettin Çiçek, Ardahan’ın geniş meraları ve doğallığını koruyan yaylaları ile muhteşem bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek, gurbette yaşayan Ardahanlılara memleketlerinde konut edinmeleri ve birer yuva kurmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Vali Hayrettin Çiçek, daha sonra şöyle konuştu: “Doğamız muazzam bir güzelliğe sahip. Her renk çiçek ve endemik türe sahip bitkileri barındırıyor. Bizlerin bu doğaya sahip çıkmamız, kıymetini bilmemiz lazım.  Bugün burada hemşehri buluşmasına tanıklık ediyoruz. Bu yayla şenliği şehrimiz dışında yaşayan ve yaz aylarında buraya gelen hemşehrilerimizle bir araya gelme fırsatı bulduğumuz önemli bir etkinlik. Şehrimizin kültürünün yaşatılması, yayla şenliği sosyal dokusuna uyan etkinliklerle vatandaşlarımızın hayatının zenginleştirilmesi, eğlenceli hale getirilmesi insanların hayatına dokunma adına çok kıymetli. Benim gurbette yaşayan hemşehrilerime burada naçizane bir önerim de olacak. Gurbette yaşayan Ardahanlı hemşehrilerimiz memleketlerinde birer konut edinsinler, burada birer yuvaları olsun. Belki ilerleyen yıllarda bu koşullara sahip olamayacaklar. Küresel iklim değişikliği tüm dünyayı olduğu gibi bizim ülkemizi de etkileyebiliyor. Dolayısıyla ilerleyen yıllarda bu bölge daha çok ilgi toplayacaktır. Ben şenliğimizin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri kutluyorum.”

Daha sonra Vali Çiçek, beraberindekilerle birlikte yöresel müzikler eşliğinde halay çekti, piknik alanındaki vatandaşlar sohbet etti.


12:19, 22.07.2024

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500