Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Vali Hayrettin Çiçek, Damal Şenliklerine katıldı

Vali Hayrettin Çiçek, Damal Şenliklerine katıldı

 Fotoğraf

Vali  Hayrettin Çiçek, Damal Şenliklerine katıldı

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Damal ilçesinde bu yıl 25’incisi düzenlenen Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri etkinliğine katıldı.

Mehmet Avşar

Beraberindekilerle birlikte şenliğin düzenlendiği Damal festival alanına giden Vali Hayrettin Çiçek; İlçe Kaymakam Vekili Emrah Akduman, İlçe Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Halk oyunları gösterisi ve türkülerin sergilendiği festival alanında vatandaşlarla selamlaşarak, bir süre sohbet eden Vali Çiçek, burada yaptığı konuşmada, Ardahan ve Damal denilince ilk akla gelen tanıtım yüzü ve değerin Atatürk Silüeti olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında festivallerin ve şenliklerin, gurbetle sılayı buluşturan ve kaynaşma vesilesi olduğunu aktaran Vali Hayrettin Çiçek, daha sonra şöyle konuştu:

“Nüfusunun büyük bir bölümü ülkemizin büyük şehirlerinde yaşayan bir il olmamız hasebiyle Ardahan da ve il dışında yaşayan hemşehrilerimizin bir araya gelmesi, kültürümüzün her anlamda yaşatılması, şehrimiz için gerekli iş birliği ve dayanışmanın sağlanması adına bu türden etkinlikler çok kıymetli bir çalışma olarak değerlendirilmelidir. Bu anlamda ilimiz dışında yapılan şehir tanıtım günleri, tanıtım faaliyetleri, ilimizde kutlanan festivaller, şenlikler bu dayanışma, birlik, beraberlik sağlaması ve kültürel değerlerimizin yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması adına çok kıymetli.

Damal ilçemizde de devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetinin Karadağ Tepesine yansından esinlenerek icra edilen 25’inci Atatürk’ün İzinde-Gölgesinde Damal Şenlikleri bu fonksiyonların gerçekleşmesini sağlayan, sevinç ve mutlulukla bir araya geldiğimiz, Atamızı andığımız çeyrek asırlık tarihi ile ilimizin ve ilçemizin tanıtımında önemli yeri olan bir etkinlik. Ardahan ve Damal denilince ilk akla gelen tanıtım yüzlerinde, değerlerinden biride Damal Atatürk Silüeti. Bu bakımdan hem şehrimizin tanıtımı ve hem de burada kaynaşmamız, birlik beraberliğimizin pekişmesi adına bu etkinliklerin icrasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”


21:24, 01.07.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500