Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » 'Ardahanlı kentsel dönüşüme yabancı'

'Ardahanlı kentsel dönüşüme yabancı'

 Fotoğraf


Ardahan, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü,  Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm  Şube Müdürü Turan Yıldız gazetemiz  Doğu Güneşi Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada; Kentsel dönüşüm kapsamında halkımızın yeterince bilgi sahibi olmadığını ve bu konuda çeşitli paneller ve duyurularla haberdar etmeye çalıştıklarını söyledi.
Yıldız Kentsel dönüşüm kapsamındaki imkanlardan bahsederek,  risk sınırında olmasına rağmen evini söküp yerine çağdaş tertemiz bina yapma imkanına sahip olmayan vatandaşlar için bulunmaz bir imkan olduğunu belirti.

Yıldız şöyle devam etti; ‘’Eski  evini söküp yerine yeni bina dikmek isteyen vatandaşımız önce bize başvurarak binanın risk gurubunda olup olmadığını teyit etmesi lazım. Eğer bina risk gurubunda ise yaptığımız tetkiklerden anlaşılacaktır. Bu başvuruyu yaparken öncelikle, tapu fotokopisi, kimlik fotokopisi, tapu takyidat belgesi, yerleşim belgesi,  emlak beyanı ve başvuru  dilekçesiyle başvurması lazım. Ondan sonra sırasıyla anlaşmalı olduğumuz bankaların birine giderek anlaşma yapması gerekir. Örneğin iki katlı bir binanız varsa, ilk iki yıllı ödemesiz 200.000 tl. kredi hakkına sahipsiniz. bunun yüzde yetmiş gibi bir  faizi bulunmaktadır. Bu faizinde yarısını devlet karşılamakta. geriye kalan yarısını başvuruda bulunan şahıs ilk iki yıldan ödemek zorundadır. Geriye kalan 200.000’i ise iki yıl sonra on yılık bir ödeme planı ile ödemekle mükelleftir. Ancak isterse 1 yıl sonrasında bankaya taahhütten bulunur, peşin ödemek isterse hiç faiz alınmaz. Sadece aldığı 200.000 lirayı öder. Kredi kullanmak istemeyen vatandaşımıza da kira yardımı yapmaktayız. Buda ayda 450.00 lira civarınadır. Ayrıca her iki seçenekte de yapı denetim hariç tüm belediye masraflarında muaftır. Eski binanın yıkımı da yine bu proje kapsamında yürütülmektedir.’’şeklinde konuştu.
Yıldız hali hazırda başta kongre caddesi olmak üzere çok sayıda vatandaşın bu uygulamada faydalandığını belirti.


21:56, 31.08.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500