Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HALK, ARDAHAN ÜNİVERSİTESİNİN REKTÖRÜNDEN MEMNUN DEĞİL

HALK, ARDAHAN ÜNİVERSİTESİNİN REKTÖRÜNDEN MEMNUN DEĞİL

 Fotoğraf

Ardahan halkının  çok büyük bir çoğunluğu  Ardahan Üniversitesinin faaliyetlerinde memnun olmadıklarını dile getirdiler.

Ardahan üniversitesi, kuruluşundan bu yana maalesef, il ekonomisine katkı bağlamında hiçbir yararlı iş yapmamıştır. Hazindir ki Rektör, İlin sosyo- ekonomik boyutuyla ilgilenemediği gibi  Ardahanlı olmasına rağmen Ardahan halkına karşıda hep ilgisiz kalmıştır.

İşte bu yüzden,  başta Ardahanlı esnaf olmak üzere, bütün Ardahanlılar parmakla gösterebilecekleri bir rektörlerinin olmasını can-ü gönülde istediklerini dile getiriyorlar. Ancak maalesef olmuyor,  demekteler.. Öyle ki, kimse Rektör beyin yüzünü görme şerefine eremiyor. Sürekli halktan uzak duruyor nedenini kimsenin bilmediği bir olguyla halkın içine karışmamayı tercih ediyor. Tabi ki bu kendilerinin kişisel tercihidir ama böyle olmamalı   diyorlar.

Öte yanda  bire bir görüştüğümüz insanlar bize, Rektör beyle görüşürsem şunları söyleyeceğim, ‘’Sn. Rektörüm, bizde insanız, bizde bu şehirde yaşıyoruz, bizde bu toprakların çocuğuyuz. Maşallah bakın okumuşsunuz, profesör olmuşsunuz , hata kendi memleketinizin Üniversitesinde  Rektör olmuşsunuz. Şiir gibi bir kampüsün yapımında bahsediyorsunuz ama bu şiirinizde bizden hiç bahsetmiyorsunuz. Söylediğiniz şiiri Ardahanlılara dinletemedikten sonra neye yarar.. Unutmayınız ki makam ve mevkiler geçicidir,  öyle ki sizden sonra gelenler sizi örnek alsın, siz Ardahan’ın medar-ı iftiharı olunuz.  Koskoca  bakanlarla görüşüyoruz ama sizden randevu almak Ağrı Dağının zirvesine çıkmak kadar zor. Korkmayın sizden iş filan istemeyeceğiz, zira kendi düşüncenizden olmayan insanlara karşı tutumunuzu biliyoruz. Biz sadece çözüm sürecinin bir bahar havasında estiği bu günlerde, sizin elliniz sıkmak, geleceğimizi kin ve nefretle değil, barış ve kardeşlik üzerine tesis etmek istiyoruz. ‘’ diye ifade ediyorlar.


Bazı vatandaşlarda sorduğumuz sorular karşısında, ‘’Eskide Üniversite yok iken daha huzurluyduk, şimdi varda ne oldu, en azında bir gün bizimde üniversitemiz olacak, Ardahan’ımız daha da gelişecek ümidiyle yaşıyorduk. Üniversite yönetimi hangi gün bir toplantı düzenle dide bizlerin fikrini aldı. Bizler Ardahan halkı olarak İlimizin kalkınması için Üniversiteden beklentimiz var. Elbette bizimde dilek ve temennilerimiz  var.  Ancak,  Üniversite yönetimine sesimizi duyuramıyoruz ne yazık ki..’’ demekteler. 


11:46, 11.12.2013


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500