Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Kolay Ticaret- Büyük Türkiye

Kolay Ticaret- Büyük Türkiye

 Fotoğraf

Ardahan'ın Çıldır İlçesinden Gürcistan'a açılacak Aktaş Sınır Kapısının temeli Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından atıldı.


Aktaş Sınır Kapısı'nın temel atma törenine gelen Gümrük ve Tiracet Bakanı Hayati Yazıcı, Gürcistan Maliye Bakanı Nodar Khaduri ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu'nu, halk ozanları karşıladı. Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Milletvekilleri Orhan Atalay (Ardahan), Ahmet Arslan (Kars), Yunus Kılıç (Kars), CHP Milletvekili Ensar Öğüt (Ardahan), TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, Ardahan Belediye Başkanı AK Partili Faruk Köksoy, Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç, Belediye Başkanı CHP'li Nurettin Aygün ile kamu görevlileri ile vatandaşların da hazır bulunduğu törende konuşan Bakan Hayati Yazıcı, hükümet olarak bayram, tatil, yaz- kış demeden koşturduklarını söyledi.

Temel atma töreninde bir  konuşma yapan Bakan Yazıcı, şunları söyledi; ''Bu kapı aş kapısı olacak, bu kapı iş kapısı olacak, hayır kapısı olacak, yaklaşık on ay içinde tamamlanacaktır. On ay sonra Allah nasip ederse yine buradayız. Biz Türkiye'nin refahı için yollardayız, kim ne derse desin biz milletimize hizmet yapmaya devam edeceğiz.'' dedi.


Gürcistan Maliye Bakanı Khaduri'de bir konuşma yaptı, o da Aktaş Sınır Kapısı temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ''Türkiye bizim en önemli sınır komşumuzdur, Aktaş sınır kapısı bizim için çok önemlidir.''dedi.

Daha sonra kürsüye gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Aktaş gümrük kapısının açılmasının sadece ticari açıdan değil sosyal, siyasi ve turizm alanında bölgeyi etkileyeceğini bildirdi. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Aktaş, aslında tıkanan damara by- pass yapmaktır. Biz bunu bugün gerçekleştiriyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Aktaş Sınır Kapısının temeli atıldı


22:28, 16.11.2013


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500