Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Atık malzemeler sanata dönüşüyor

Atık malzemeler sanata dönüşüyor

 Fotoğraf

Atık malzemeler sanata dönüşüyor

Ardahan Halk Eğitim Müdürlüğü çöpe atılmasın diye atık malzemeleri hem günlük hayata kullanılması için hem de bir birinden ilginç el sanatlarına dönüştürülmesi için düzenlediği kurslarla  kadınlara terapi imkanı sunuyor.

Mehmet AVŞAR-SABAH

Ardahan Halk Eğitim Merkez’in de verilen  kurslar ile çöpe atılan malzemeler değerlendirilirken, sanatın ince dokunuşuyla birçok atık malzeme ev eşyalarına dönüştürülüyor.
Uzman eğitmenler tarafından verilen, eğitimlerde eski teneke bidonlardan koltuk, sebze kasalarından oturak, atık ahşaplardan sandalye olarak sanatsal nesnelere dönüştürülürken, eski bisikletler ise kursiyerin maharetli ellerinde birer sanat eserine dönüşüyor.

Ayrıca atık kağıtlarda heykel ve rölyefe dönüştürülüyor. Halk Eğitim Merkezindeki kurslar  3 ay sürüyor. Burada Ardahanlı kadınlar el becerilerine yeni yetenekler eklerken doğa  dostu tüketim alışkanlıkları kazanıyor.

Kağıt heykel kursundan zamanda da, her evde olan atık kağıt, pet şişeler, cam şişeler, kartonlar, yumurta kapları , sebze kasaları gibi kullanılmayan çöpe gidecek olan atıl ev gereçleri, ham madde olarak alınıyor, ıslak kağıt ve tutkallarla şekillenerek değerli yeni objelere, eşyalara dönüşüyor. 

Kursa katılan kadınlar sanatın gizemli yanıyla rehabilite olduklarını belirterek herkese böyle hobiler edinmelerini önerdiler.

Halk Eğitim Müdürü Mesut Yolcu ise, “ Burada vatandaşlarımıza özelikle ev hanımlarına seslenmek istiyorum her şeyi çöpe atmadan önce iki kere düşünmeleri gerekir, atık malzemeleri sanatsal ürünlere dönüştürerek çeşitli platformlarda ve kendi çevrelerinde satarak ev ekonomisine de katkıda bulunabilirler.  Her malzeme bizim için kıymetli, kullandığımız her eşyaya vefa borcumuz var, bu borcumuzu onlara sanatsal değerler katarak harika objelere dönüştürerek ödeyebiliriz. “ dedi

Son olarak kursa katılan Ardahanlı kadınlar, geri dönüşüm projesi kursuna katıldıklarından dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.


23:20, 23.05.2022

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500