Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » DSİ 243'ncü Ardahan Şubesi Hizmete Açıldı

DSİ 243'ncü Ardahan Şubesi Hizmete Açıldı

 Fotoğraf

Kurumun hizmete başlaması dolayısıyla İl Özel İdare binasında ki 243'ncü Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene  Ardahan AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, DSİ Kars Bölge Müdürü Nesip Özden ile Kurum Müdürleri katıldı.
Programda konuşan Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Tarım Arazilerin önemine değindi. Tarım arazilerin sulamayla daha bol ürün vereceğini dile getirdi. Arahan’ın en önemli sorunlarından biri olan Tarım ve Hayvancılığın geliştirilmesine yönelik önemli adımların atıldığını belirti. Çıldır ve Göle ilçelerinde Toplulaştırma adı altında tarlaların birleştirme projesinin başladığını dile getirdi. miras yoluyla bölünen araziler tarım ve hayvancılığa ciddi zararlar getirdiğini, bunun neticesinde göçlerin oluştuğunu kaygetti.
Atalay, su israfının nedenli önemli olduğunu belirtmek için bir hadis-i şerifi örnek gösterdi. Atalay,  ‘’Yüce Peygamberimizin, bir derede bile abdest alıyorsanız o suyu idareli kullanın, zira o suda bütün insanların hakkı vardır. diye buyurmuş’’ diyerek su israfına dikkat çekti.

Atalay, daha sonra Ardahan esnafını tek tek dolaşarak esnafla selamlaştı, sohpet etti.
Halkın yoğun ilgisine maruz kalan Atalay, bazı programlarını iptal etmek zorunda kaldı. Geç saatlere kadar halkın sorunlarını dinledi. Halkın dile getirdiği sorunların başında, Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz hakındaki şikayetler oldu.

Hayırlı olsun temennisinde bulunarak Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Bölge Müdürü Nesip Özden ile birlikte kurumun açılış kurdelesini kesen Vali Deniz, beraberindekilerle birlikte kurumu gezdi. Vali Deniz, Bölge Müdürü Nesip Özden'den DSİ'nin Ardahan'da ki çalışmaları hakkında bilgi aldı


10:16, 10.12.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500