Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Avea CEO’su Erkan Akdemir Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın öncülüğünde kurulan IICPSD Danışma Kurulu Üyeliği’n

Avea CEO’su Erkan Akdemir Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın öncülüğünde kurulan IICPSD Danışma Kurulu Üyeliği’n

 Fotoğraf

Sürdürülebilir kalkınma vizyonuyla gerçekleştirdiği çalışmalarla öne çıkan Avea’nın CEO’su Erkan Akdemir, İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi’nin (IICPSD) Danışma Kurulu Üyesi olarak seçildi.
Kalkınmanın önündeki engellere karşı, sürdürülebilir kalkınmayı sağlama, istihdam yaratma, ürün ve hizmetlere erişimi kolaylaştırma gibi önemli rollere sahip olan özel sektörle birlikte uygulanabilir işbirliklerinin gerçekleştirilmesini teşvik eden global bir merkez olan IICPSD’nin odak noktasında ise; kalkınma sorunlarının çözümü yolundaki küresel ve yerel çabalara, özel sektörün yapıcı katkılarda bulunmasını sağlama hedefi yer alıyor.
Türk Hükümeti ve BM Kalkınma Programı (UNDP) tarafından kurulan ve ekonomik kalkınmayı sağlama hedefiyle; yoksul bireyleri üreticiler, çalışanlar, tüketiciler ve girişimciler olarak tedarik zincirine dahil etme amacıyla hareket ederek rekabetçi pazarlar ve kapsamlı işletme modellerini destekleyen IICPSD; özellikle sağlık, tarım, eğitim ve çevre temaları ile iklim değişikliği gibi global alanda kabul gören konularda kalkınma hedeflerine ağırlık veren Birleşmiş Milletler sisteminin devreye alınmasında da özel sektörü teşvik ediyor.
Erkan Akdemir: “Sürdürülebilir kalkınmaya öncülük ediyoruz”
IICPSD Danışma Kurulu Üyeliği’ne seçilen Avea CEO’su Erkan Akdemir; konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Globalleşme sürecinin hız kazanmasıyla birlikte özel sektör, ülke ekonomisinde daha çok söz sahibi ve daha etkin bir role sahip oldu. Özel sektör olarak temel faaliyetlerimiz, kapsamlı pazar uygulamalarımız ve tüm bunların da ötesinde devam eden kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerimizle, istihdam sağlanmasına önemli ölçüde katkıda bulunurken; ürün ve servislere geniş erişimi mümkün kılarak sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilmesine öncülük ediyoruz. Bu bağlamda, Türk hükümeti ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasında sağlanan bir mutabakatla kurulan İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi’nin çok etkin ve önemli bir sorumluluğu var. Bu sorumlulukta pay sahibi olmaktan ve IICPSD’nin Danışma Kurulu’nda yer almaktan dolayı çok mutluyum.”

UNDP Türkiye Hakkında
UNDP Türkiye 3 temel alanda ilerleme kaydetmek için çalışıyor: Demokratik yönetişimin sağlanması için kapasite geliştirme; yoksulluğun azaltılması için çaba gösterilmesi; çevre ve sürdürülebilir kalkınma. Bu temel alanlara ek olarak, UNDP, politika ve projelerde, kadınların, özel sektörün, kapasite geliştirilmesinin ve Bilişim ve İletişim Teknolojisi'nin rolüne büyük önem veriyor. UNDP, bu alanlarda ilerleme kaydedilebilmesi ve Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunabilmek için, hükümet, yerel yönetimler, sivil toplum, üniversiteler ve özel sektörle ortaklıklar kuruyor.

İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi Hakkında
Binyıl Kalkınma Hedefleri (BKH) ve uluslararası alanda kabul edilmiş diğer  kalkınma  taahhütlerinin başarısı için  özel sektörün  etkin katılımı büyük önem taşıyor. Ana iş  faaliyetleri, kapsayıcı piyasa uygulamaları ve özellikle kurumsal sosyal sorumluluk etkinlikleriyle özel sektör, sürdürülebilir kalkınmayı sağlama, istihdam yaratma, büyüme; ayrıca ürün ve hizmetlere erişimi kolaylaştırmadaki önemli rolünü kanıtlamış durumda. Türk Hükümeti ve BM Kalkınma Programı (UNDP)  bu bağlamda,  İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi’ni kurma kararı aldı. UNDP İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi’nin temelinde Türkiye’nin birleştirici gücü ve dinamik özel sektörünün yanı sıra, UNDP’nin kalkınma sorunlarının çözümü yolundaki küresel ve yerel çabalara özel sektörün yapıcı katkılarda bulunmasını sağlama hedefi yer alıyor.


20:26, 05.07.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500