Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Vali Polat’ dan “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

Vali Polat’ dan “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

 Fotoğraf


Vali Polat’ dan “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı


Kars Valisi Ziya Polat, 19 Mayıs “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”  nedeniyle bir mesaj yayınlandı. Vali Polat mesajında,”Bu ülke için hayatını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyoruz. “ dedi

Mehmet Avşar

Vali Polat, “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Aziz Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği milli mücadelenin en önemli günlerinden olan 19 Mayıs’ın 105’inci yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içindeyiz.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı, milletimizin makûs talihini değiştiren, tarihi ve stratejik bir girişim olduğu gibi Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda milletimiz ve ülkemiz için, büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adım olmuştur.
 
Tarih sayfasından silinmek istenen Aziz Milletimizin, kadın erkek, genç yaşlı demeden, hiçbir ayrım gözetmeden istiklal ve istikbali uğruna büyük büyük mücadeleler vererek kazandığı bu destanın, Aziz Milletimiz ve dünya açısından en önemli sonucu da şüphesiz ki Cumhuriyetimizin kurulması olmuştur.
 
Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyet’e uzanan bu destan, sadece yüce milletimizin değil bütün mazlum milletlerin mücadele azimlerinin de ateşlendiği bir gün olarak tarihin altın sayfalarında yerini almıştır.”
 
“GAZİ MUSTAFA KEMAL BU ÜLKEYİ GENÇLERE ARMAĞAN ETTi”

Mesajının devamında gençlere seslenen Vali Polat,”
Sevgili Gençler,
Aziz Milletimizin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan bu önemli gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından sizlere armağan edilmiştir. Çünkü; güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan en büyük zenginliğimiz sizlersiniz.
 
Bugün Türkiye; yarınlarına güvenle bakan, umutları ve hedefleri olan, tarihi parlak, geleceği aydınlık bir ülkedir. Devletimiz ve milletimiz her zamankinden daha güçlüdür. Bugün gösterdiğimiz çabalar, yapılan çalışmalar geleceğimizin teminatı siz gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak, sizlere daha güçlü daha müreffeh bir ülke bırakmak içindir.
 
Aziz Şehitlerimizin canları pahasına destansı bir mücadeleyle savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bu istiklâl ve istikbal bilinciyle yetişen sizlere emanet edildi. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, siz gençlerin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; tüm gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyoruz. “ dedi. 


19:58, 18.05.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500