Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Nüfus memurunun hatası yüzünden Türk vatandaşlığına geçemiyor

Nüfus memurunun hatası yüzünden Türk vatandaşlığına geçemiyor

 Fotoğraf



Nüfus memurunun hatası yüzünden Türk vatandaşlığına geçemiyor
https://youtu.be/CfMIoi5Csf8?si=WbjlVd4Jge31HQ2A
Evlendikten sonra nüfus memurunun hatası yüzünde Türk vatandaşlığına geçemediğini söyleyen  32 yıldır evli 3 çocuk annesi Mehriban Delen, “ Ben çok mağdurum Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yardımcı olmasını istiyorum “ dedi.

Mehmet Avşar


Tam 32 yıl önce Azerbaycan ‘da Türkiye ‘ye gelerek Ahmet Delen ile İstanbul ‘da tanıştıktan sonra evlenen Mehriban Gambarova, Büyükçekmece  Nüfus Müdürlüğünde çalışan bir memurun yanlışlıkla ismini soyadı hanesine, soyadını ise isim hanesine yazması Mehriban Gambarova ‘nın tamı tamamına zorluklarla geçen 32 yılına mal oldu.

Halen Azarbaycan uyruklu olarak gözüken Ahmet Delen ile evli ve 3 çocuk annesi mahkeme kararıyla ismini düzelterek  Mehriban Delen ismini almış olsa da Türk vatandaşlığına geçemediğini söyledi. Gazeteci Mehmet Avşar ‘a konuşan  Mehriban Delen,” Ben Azerbaycan ‘da çalışan kayınbiraderimin vasıtasıyla 1992 yılında İstanbul ‘a gelerek eşimle tanışarak evlendim. Nikahımızı Büyükçekmece Nüfus Müdürlüğü’de kıydırdık.

İşlemlerimizi yapan memur yanlışlıkla benim isim haneme Gambarova , soyadım hanesine ise Mehriban yazıyor.  Evlilik cüzdanımızı aldığımızda farketmedik.  Ta ki birkaç yıl sonra Azerbaycan ‘a gidene kadar orada Azeri yetkililer farketi. Sonra Türkiye ‘ye döndüğümde yetkili mercilere düzeltmek için gittiğimde bana yanlışlığı yapan nüfus memurunun vefat ettiğini bu yüzden mahkemeye vermem gerektiğini söylediler. Öylede yaptım ismim mahkeme kararıyla düzeltildi ama vatandaşlık verilmedi.

Göç idaresi yetkilileri bana Azerbaycan ‘a gidip 5 yıl kalıp sonra Türkiye ‘ye dönersem düzelebileceğini söylediler.

Ben evli 3 çocuk annesiyim 5 yıl Azerbaycan ‘da ne yapacağım, orada benim ne işim var?  Çok mağdurum hastalandığımda Türk vatandaşı olmadığım için devlet hastanesinde ücretsiz muayene olamıyorum. Ancak özel hastanede muayene oluyorum. Sigortalı işten çalışamıyorum. Maddi durumumuz iyi olmadığı için çok zor durumdayım. Sayın Cumhurbaşkanımızdan özellikle bana yardımcı olmasını istiyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘a sizlerin vasıtasıyla saygılarımı iletiyorum. Ancak o bana yardım edebilir. “ dedi.



09:26, 03.01.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500