Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Milli Eğitim Müdürü Bulut, Erasmus öğrencilerine sertifika verdi

Milli Eğitim Müdürü Bulut, Erasmus öğrencilerine sertifika verdi

 Fotoğraf

Erasmus+ Projesini  başarıyla tamamlayan Ardahan Şehit Er Serhat Şanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Ardahan  İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut tarafından sertifikaları verildi.
Erasmus+ Projesi kapsamında İspanya'nın Barselona kentinde staj eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Ardahan'a dönen Şehit Er Serhat Şanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 11. Sınıfının Bilişim Teknolojileri Bölümünde öğrenim gören 5 öğrenciye Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut tarafından sertifikaları verildi.

Bilişim Teknolojilerinde Ağ ve Bilgisayar Sistemleri Geliştirme adlı proje kapsamında İspanya da staj eğitimi alan öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Bulut ile bir araya gelerek yurt dışı deneyimleri ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

İspanya da staj eğitimlerinin yanı sıra öğrencilerin Barselona ve çevresinde yaptıkları hafta sonu gezilerindeki izlenimleri dikkatle dinleyen Erhan Bulut, öğrencilere farklı yerleri gezmenin önemini belirterek böylece bir karşılaştırma yapıldığında kendi ülkemizin güzelliklerinin de farkına varılacağını söyledi. Tüm öğrencilere ayrı ayrı söz veren Bulut, öğrencilerin yurt dışı deneyimleri hakkındaki izlenimlerini dinleyerek onlara çeşitli sorular yöneltti.


Öğrenciler, bu projeye seçildikten sonra yurt dışına gitmeden önceki duygu düşünceleri ve yurt dışı staj eğitimine katıldıktan sonraki duygu, düşünce ve gözlemlerini içeren yazılarını İl Müdürü Erhan Bulut'a sundular. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Bulut öğrencilere staj eğitimi sertifikalarını verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut sertifika töreninin ardından öğretmenler odasında okulun tüm öğretmenleri ile toplantıda bir araya geldi. Eğitim Öğretim hakkında genel bir değerlendirme yaparak, başarının arttırılması için yapılması gereken çalışmalarla ilgili öğretmenlere ufuk açıcı konuşmalar yaptı. Özellikle okuma saatlerinin devam ettirilmesi, veli ziyaretlerinin devam ettirilmesi ve okulda yapılan deneme sınavlarının analizlerine göre öğrencilere yönelik çalışmalar yapılması üzerinde durdu. Ücretsiz ders kitapları ile bu yıl ilk defa öğrencilere verilen yardımcı kaynakların öğrencilere çok büyük çalışma imkanı sunduğunu belirterek, devletimizin tüm imkanları ile öğrenci ve öğretmenlerimizin yanında olduğunu belirtti. Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitime çok büyük önem verdiğini ve bütün imkanlarını öğrencilerimize seferber ettiğini söyledi. Şehit Er Serhat Şanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki başarılı çalışmalardan dolayı memnuniyetini belirterek emeği geçen tüm öğretmeleri kutladı. Okulun çalışmaları hakkında bilgi alarak öğretmenlerin sorularını cevaplandırdı. Başarılı çalışmaların devamı temennisi ile toplantı sona erdi.


21:55, 30.12.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500