Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ölmeden önce bütün köyde helallik istedi

Ölmeden önce bütün köyde helallik istedi

 Fotoğraf

Ölmeden önce bütün köyde helallik istedi

Ardahan Merkeze bağlı Taze köyde yaşayan 70 yaşındaki hipertansiyon hastası Aysel Avşar, ölmeden üç gün önce köydeki evleri tek tek gezerek tüm köylüden helallik istedi. 

Mehmet Avşar

11 çocuk annesi Aysel Avşar’a (70) daha önce doktorlar hipertansiyon teşhisi koydu. Düzenli olarak ilaçlarını da alıyordu. Ancak bir hafta önce hipertansiyon nedeniyle aniden rahatsızlandı. Beyin felci geçirdi. Ardahan Devlet Hastanesine kaldırılan Avşar, hastanenin yoğun bakım ünitesinde bu gün hayatını kaybetti.

Aysel Avşar, rahatsızlık geçirmeden  3 gün önce köydeki tüm komşularını gezerek hepsinde tek tek helalık istediği öğrenildi.

Komşularından Mine Koç,” Aysel 3 gün önce köydeki evleri hiç üşenmeden tek tek dolaştı herkeste helallik istedi. Bizede geldi bana ‘Hakını helal et ölüm kalım dünyası kimsenin hakkı bende kalmasın ‘dedi. Bende maşallah hepimizden iyisin, bir şey olamaz dedim. ‘Olsun sen yinede hakkını helal et’ demişti. Çok sağlıklıydı, hiçbir şeyi yoktu. “

8 erkek ve 3 kız annesi Aysel teyzenin 11 çocuğundan 5 ‘i özürlü, eşini ise 11 yıl önce kaybetmişti.
Özürlü çocukların tüm ihtiyaçlarını  ise devlet karşılıyor.


08:53, 03.06.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500