Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu,"iyi bir girişimci olmak için kurun"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu,"iyi bir girişimci olmak için kurun"

 Fotoğraf

ARÜ ‘de ilk ders TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlun ‘dan

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Ardahan Üniversitesi'nin 2021-2022 Akademik Yılı Açılış ve Fahri Doktora Tevcih Töreni'ne katıldı ve akademik yılın ilk dersini verdi.

Mehmet Avşar

Ardahan Üniversitesi Aşık Şenlik Kültür Merkezi'ndeki törene Vali Hüseyin Öner, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir,  Sabah Gazetesi Haber Müdürü Erhan Öztürk ve diğer davetliler katıldı .

Ardahan Üniversitesi'nin fahri doktora unvanı verdiği Hisarcıklıoğlu'na cübbesini, Rektör Prof. Dr. Biber giydirdi. Törenin ardından Hisarcıklıoğlu, öğrencilere ticaret hayatına dair tüyolar verdi.

Gençlere başarılı bir girişimci ve iş insanı olmanın  yolu hayal kurmadan geçtiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu,” Japonya  Dünya savaşında sonra yerle bir oldu.  Sonra nasıl kalkındı girişimci iş insanlarının sayesinde. İnsanlar hayal kurmadan başarılı olamazlar. Edison elektiriği hayal etmeseydi, bu gün dünya karanlıkta olurdu. Yani atalarımız ‘eski köye yeni adet getirmeyin  derken aslında bize hayal kurmamayı öğretmişler bu doğru değil. İcat yapmadan kaçınmayın. Asla işin hilesine kaçmayın dürüst olun ve çok çalışın , bir atasözü var’ sivri uçlu bıçaklar zamanla çok çekiç darbesi almışlar‘ emek etmeden kim zengin olmuşsa hepsi gayrı meşrudur. “

Ardahan‘da bir dizi temaslarda da bulunan  Türkiye Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  şöyle devam etti; “Her kes zengin olmak ister buna ben de dahilim. Sizde zengin olmak istiyorsanız girişimci olacaksınız, başka da yolu yok.

Türkiye'de bugün girişimcilik diye bir şey konuşuluyorsa sebebi Türkiye Odalar Borsalar Birliği'dir. Türkiye'ye girişimciliği gündem olarak oturtmasıdır. Girişimciliğin olduğu yerde rekabet olur. Rekabet ucuzluğu aynı zamanda kaliteyi de getirir.  Markalaşmayı getirir. Rekabet olmadığı zaman ülke de güçlü olmuyor.

“TAKIMINIZ GÜÇLÜ OLURSA SİZDE GÜÇLÜ OLURSUNUZ”

“Akıl akıldan üstündür' sözüne atıfta bulunan Hisarcıklı oğlu,”Bunu unutmayın. Takım olacağız, yardımlaşacağız. ve  unutmayın takımınızda sizden daha akılı ve zeki birinin olması her zaman sizin faydanıza bilmediklerinizi ondan öğrenme avantajını iyi kullanın. Sizden farklı düşünen insanlara saygı duyun. Eğer farklılıklar gereksiz olsaydı Allah insanları hep aynı yaratırdı.  O yüzden farklı düşünen, bana farklı bir yol gösterecek insanla çalışmayı tercih etmemiz lazım. Girişimciliğin olmazsa olmazlarından biri de cesaret. Kaybetmekten korkmayacaksın. Kaybetmekten korkan adam girişimci olamaz" diye konuştu.


19:34, 09.11.2021

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500