Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Öğretmen ve esnaf elele verip duvarları Grafiti sanatıyla renklendiriyorlar

Öğretmen ve esnaf elele verip duvarları Grafiti sanatıyla renklendiriyorlar

 Fotoğraf

Grafiti öğretmeni Birol Tarak, çevre esnafının da yardımıyla yaşadığı mahalleyi grafitiyle renklendirdi.
Tarak, başlatmış olduğu "Felsefe ve sanat sokağı" projesi kapsamında mahalle esnafının desteğini alarak dış cephe duvarlarını, iş yerlerini ve özelikle kahvehanelerin duvarlarına Türk sinemasının unutulmaz sanatçıların Grafiti sanatıyla nakış nakış işliyor.
Esneyurta bir çok okulun içini ve duvarlarını da daha önce boyayan Tarak, şimdi ise başlattığı proje kapsamında Esenyurt'un birçok sokağına esnafın imece usulü temin etikleri boya ve diğer malzemelerle esnafın isteği doğrultusunda kepenklerine ve duvarları grafiti çiziyor. Tarak’ın amacı Esenyurt’un geneline bu projeyi yaymak, özelikle çocukların ve gençlerin hayal gücünü bu sanat sayesinde artırmak.


Gençler ve evlenmek üzere olan nişanlı çiftlerin bu çizimler önünde resim çektiklerini de dile getiren, Tarak ve mahalleli esnaf yapılanları AA muhabirine anlattı.


Esenyurt’un bazı okullarında başlattığı çalışmanın kısa zamanda tüm Esenyurt’a böyle büyük ilgi göreceğini hiç tahmin etmediğini belirten Tarak,‘’Esnafımız malzeme ve boya yardımı yapıyor, diğer resim ustaları da bazen yardım ediyorlar. Sokaklardaki duvarları, kafelerin iç ve dış duvarlarını, iş yerlerinin kepenklerini Grafiti sanatıyla süslüyoruz. Esenyurt’ta bu sanata karşı kısa zamanda çok ilgi oluştu, hiç beklemiyordum. İnsanlarımız eskide Taksim ve Karaköy gibi semtlerde Grafiti sanatını görebiliyorlardı şimdi Esenyurt’a gördüklerinde acayip ilgi gösteriyorlar buda bizi mutlu ediyor. Çizim yaparken esnaf ve mahalleli komşularımız çay ve benzeri ikramlarda bulunuyorlar. Herkes kendi duvarlarına resim yaptırmak istiyor. İnşallah el birliğiyle mahallelerimizi çenette çevirecdğiz.

Esenyurt hep kötü yönleriyle anılıyor ancak Esenyurt’ta artık resim, grafiti ve spor etkinlikleri alanında da ilerleme var. İnşallah daha iyilerini yapacağız. önümüzde ki günlerde Grafiti sanatıyla ilgili birde festival düzenleyeceğiz. ’dedi.
Birol Tarak’tan daha değişik resimler yapmasını beklediklerini ifade eden, Kafe işletmecisi Ayhan Bayhan, ‘’ Güzel resimler yapıyor, duygularımızı ön plana çıkarıyor, Türk sinemasının unutulmaz isimlerini duvarlarımızda gören müşterilerimiz mutlu oluyorlar, gidemediğimiz yerleri, hiç göremediğimiz yerleri, kafemizin duvarına resmetti. Buda hoşumuza gidiyor. Kendisinden daha değişik ve ilginç çizim ve resimler bekliyoruz.’’

İş yerinin kepenklerine Grafiti sanatıyla hayalindeki resimleri çizdiren Serkan Doğrukan, ‘’Bu kardeşimizin çok güzel sanatı var, renklerle her yeri şenlendiriyor. Gayet memnunuz kendisinde. Benimde iş yerimin kepenklerime hayalimde ki resimleri çizdi. Dükkanım kapalıyken bile çok hoş duruyor. Birol bey aslında bu sanatıyla görüntü kirliliği nede dur diyor.’’dedi.


12:48, 20.06.2020

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500